Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Přes Myall Lakes do Sydney
Myall Lakes, Sydney
14.3.2003  - Původní myšlenku vstát na východ sluníčka jsme v 5.30 po zazvonění budíku zavrhli a spali jsme dál. Sice jsme neviděli delfíny skotačit ve vlnách, ale těch pár hodin spánku navíc také nebylo k zahození. Dopoledne jsme se zdrželi ve Forsteru na internetu, kde jsme vyřizovali poštu a posílali další stránky (připojili jsme se přes notebook).
Těsně před polednem jsme konečně vyrazili do národního parku Myall Lakes, kam patří sladkovodní jezera, písečná kosa a část mořského pobřeží. První zastávka byla Elizabeth Beach v Pacific Palms, kde do moře přitékal čajově zabarvený (vylouhovaný černý čaj) potůček. Tu barvu získává z listů a kořenů stromů, které rostou kolem něj. Těsně u potůčku jsme viděli pelikána a taky tam lovila potravu volavka. Vlny byly akorát na surfování anebo na koupání.
Zřejmě jsme někde překročili bludný kořen, protože jsme pak po zbytek dne trochu bloudili, ale nebylo to naší vinou. Chtěli jsme se pak podívat na Zelenou katedrálu, ale nemohli jsme najít parkovací místo a pak ani místo, kde to vlastně je, takže ani nemůžeme říct, co to vlastně bylo. Navigační potíže pokračovaly, protože cedule byly zásadně z opačného směru, než jsme my příjížděli. Proto jsme minuli odbočku na nejvyšší strom New South Walesu a taky jsme se na druhý pokus trefovali na vyhlídkovou silničku po břehu jezer. Ale podařilo se a stálo to za to.
Asi po 20 km jízdy cestou necestou (děravá) jsme dojeli k přívozu přes úžinu velkého jezera a nechali jsme se převézt do klidu a pohody. Bylo krásně, svítilo sluníčko, lidí jsme moc neviděli, voda v jezerech byla nádherně čistá, moře na druhé straně písečné kosy krásně vlnilo. Idylka. Zastavili jsme u jednoho přírodního tábořiště u jezera a dali jsme si oběd ve společnosti drzé magpie. Na okraji tábořiště rostly banksie a my jsme mohli pozorovat různé stádium květu (kvete 3 roky - první rok je to zelená šiška, druhý rok zežloutne, třetí rok zhnědne a praskne, semena se vysypou a "šiška" ze stromu odpadne. V palmovém remízku jsme vyplašili varana. Nedůvěřivě jsme se pozorovali a varan raději zvolil ústup na palmu, kde se téměř dokonale maskoval.
Ze zvyku jsme se vydali na další obhlídku okolí - na krátkou procházku do pra-lesa, a asi po 3 minutách chůze jsme se potkali s hadem. Zmizel ale tak rychle, že jsme si ani nestačili vyměnit vizitky, a tak jen víme, že byl zelený. Myslíme si, že to byl smaragdový python (nejedovatý). Dál jsme po stezičce pokračovali velmi opatrně (přeci jen, knihy a průvodci vyprávějí o Austrálii jako o nebezpečném nejjedovatějším kontinentě). Kromě zpěvu ptáků už jsme nic dalšího neviděli ani neslyšeli. Cesta lesem nás dovedla na "paseku" kde kvetly kytičky podobné sasankám hajním. Za pasekou byla silnice a duna. Na dunu jsme se hned vydrápali a dostali jsme se na dlouhé písečné pole - "pláž", která vedla k moři a ocitli jsme se tam úplně sami. Nádhera. Docela dlouho jsme seděli na břehu moře, koukali jsme se na vlny, písek a byli jsme rádi, že jsme na světě. Cestou zpět k autu jsme narazili ještě na stopy psů, možná, že to byli i dingové..
Vůbec se nám z Myall Lakes odjíždět nechtělo, ale čas v Austrálii se nám krátí a ještě toho je stále hodně, co bychom chtěli vidět. A tak jsme v pozdním odpoledni jeli po dálnici zbývajících 150 km až do Sydney, kde jsme se na severu s příchodem tmy ubytovali v kempu.


Volavka u čajového potoka

Kdo hledá, najde varana

Sami na pláži

Duna

Opět pláž

Petr hledí na moře

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 2 )
Článek zobrazen: 2570 x

12.3.2003 
Prší, prší, jen se leje
Byron Bay, Dorrigo
 
13.3.2003 
Stále na jih - utíkáme před deštěm
Dorrigo, Forster, Myall Lakes
 
14.3.2003 
Přes Myall Lakes do Sydney
Myall Lakes, Sydney
 
15.3.2003 
Perly Sydney - přístav
Sydney, Darling Harbour, Opera
 
16.3.2003 
Přístav v Sydney ještě jednou
Darling Harbour, Chinese Gardens, The Rocks, Botanic Gardens
 
17.3.2003 
Modré doly (hory)
Blue Mountains, Glenbrook, Katoomba, Blackheath
 
18.3.2003 
Podél pobřeží na jih od Sydney
Kiama, Pebbly Beach, Bawley Point
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003