Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Podél pobřeží na jih od Sydney
Kiama, Pebbly Beach, Bawley Point
18.3.2003  - Hned ráno jsme se vypravili směrem na jih od Sydney. Trvalo nám ale přes hodinu, než jsme projeli okraji města a ujeli jsme při tom asi 60 km (čtyřmilionové město nemůže být velké jako nějaká Dolní Lhota, to je jasné).
Naše první zastávka bylo přímořské městečko Kiama, kde má být k vidění mořská voda stříkající vyskoko skrz skály (Blowhole). Představení se ale nekonalo, protože byl právě odliv a tím pádem málo vody. Bylo ale krásně a teplo, a tak jsme využili příležitosti ke koupání. Koupali jsme se v obrovskách vlnách na hlavní pláži ve městě - ne pod kempem, ale u školy. Katka ve vlnobití trochu moře upila, ale chybět jim snad nebude.
Přestože už bylo pozdní odpoledne, rozhodli jsme se jet, přes zastávku v kempu, na nedalekou pláž Pebbly Beach. Ve večerních hodinách se tam má vyskytovat hodně klokanů a také papoušci. Tolik klokanů pohromadě jsme ještě neviděli. Na několika trávnících se jich tam páslo asi 30 a nezdálo se, že by jim naše přítomnost nějak vadila. Na žádného papouška jsme tam ovšem nenarazili. Procházeli jsme se mezi klokany, fotili jsme je, dívali jsme se na moře, zkoumali jsme písek a kameny za odlivu. Zahlédli jsme také zajímavé ptáky s červeným zobákem (ústřičníci - oystercatcher).
Skoro za tmy jsme se začali vracet do kempu, kde již stál náš stan. V kempové kuchyni, respektive pod přístřeškem vedle kuchyně jsme povečeřeli. Společnost nám dělaly přítulné vačice, nebo podle obrázků spíše kusu liščí (Brushtail Possum), které se na nás přišly podívat. Chtěly také kus naší večeře, ale nic nedostaly. Neustále brousily kolem, až si nakonec spletly Petrovu nohu pod stolem s potravou a jeden z prstů ochutnaly. Překvapení nastalo na obou stranách, ale pak již žádné další jídelní incidenty nebyly.


Maják v Kiamě

Klokan obr - skutečný klokaní táta

Klokaní rodinka na Pebbly Beach

Zvědavá vačice

Vačice na odchodu

Petr a vačice

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 2 )
Článek zobrazen: 2605 x

16.3.2003 
Přístav v Sydney ještě jednou
Darling Harbour, Chinese Gardens, The Rocks, Botanic Gardens
 
17.3.2003 
Modré doly (hory)
Blue Mountains, Glenbrook, Katoomba, Blackheath
 
18.3.2003 
Podél pobřeží na jih od Sydney
Kiama, Pebbly Beach, Bawley Point
 
19.3.2003 
Hlavní město Austrálie
Bawley Point, Pebbly Beach, Canberra
 
20.3.2003 
Přes spáleniště do vesmíru
Canberra, Cooma, Merimbula
 
21.3.2003 
Zpátky do Victorie
Lake Entrance, Port Albert
 
22.3.2003 
Kruh se uzavírá
Port Albert, Wilsons Promontory, Melbourne
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003