Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Zpátky do Victorie
Lake Entrance, Port Albert
21.3.2003  - V čechách je oficiální začátek jara, tady by teoreticky měl začínat podzim. Počasí po ránu a večer už na to docela vypadá, jsme rádi, že máme fleecové mikiny. I když rodilí Australáci tvrdí, že u nich podzim nastává až koncem měsíce. Tudíž oficiální podzim začne až v dubnu. :-)))
Vydali jsme se podél pobřeží dál na jih. Bylo sice sluníčko, ale foukal studený vítr a moře bylo už pěkně studené. Pláž Pambula už jsme obdivovali jen ze souše, i když tam byli odvážlivci se surfy i bez nich. Vlny byly dost impozantní.
Kousek od Pambuly jsme překročili hranice mezi státy New South Wales a Victorie. Další naší zastávkou byl Lake Entrance, jeden z největších rybářských přístavů ve Victorii. Nám to tak nepřišlo, ale pohled na oceán, jezero (slanovodní) a roztroušené ostrůvky byl moc pěkný. Pokračovali jsme dále, tentokrát již na západ až do městečka Port Albert. Foukal silný vítr a teplota se pohybovala dost nízko. Chvílemi pršelo. Padla na nás únava, takže se nám už nechtělo pokračovat dalších 100 km do národního parku Wilsons Promontory a utábořili jsme se v Port Albertu. Kempař se nás nejdříve ptal odkud jsme. Když se dozvěděl, že z čech, tak se úplně rozzářil, že jsme si mysleli, že je to snad čech. Ale pak prohlásil, že jsme první češi, kteří u něj bydleli. Vybral pro nás taky pěkné kempovací místo s výhledem na přístav a moře a vůbec se o nás hezky staral. Kromě jiného nás potěšil tím, že barometr jde vzhůru, tudíž špatné počasí již další den nebude. Postavili jsme stan, ale když se nám po chvíli v poryvu větru skoro položil, rozhodli jsme se udělat větrnou bariéru z našeho Nissana a stan jsme o kus posunuli. Pomohlo to, už se skládal jen o polovinu méně.
Od kempaře jsme také dostali doporučení na skvělou kavárnu, kde dělají rybí speciality a skvělé fish and chips (top 10 v Austrálii). Protože to je Petrovo oblíbené jídlo, bylo o dalším programu dne rozhodnuto. Kempař měl pravdu. Kavárna Customs House byla skvělá, personál moc příjemný (Dánové) a jídlo vynikající. Jen to počasí, udělalo se sice jasno a po setmění se vítr trochu utišil, ale zase šla pára od pusy. Ale noc v nejstarším přístavu v Austrálii byla moc fajn.


Lake Entrance

Poštovní schránky u cesty

Pozor slepice!

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 1 )
Článek zobrazen: 2289 x

19.3.2003 
Hlavní město Austrálie
Bawley Point, Pebbly Beach, Canberra
 
20.3.2003 
Přes spáleniště do vesmíru
Canberra, Cooma, Merimbula
 
21.3.2003 
Zpátky do Victorie
Lake Entrance, Port Albert
 
22.3.2003 
Kruh se uzavírá
Port Albert, Wilsons Promontory, Melbourne
 
23.3.2003 
Melbourne svrchu i odspodu
Melbourne
 
24.3.2003 
Zase balíme
Melbourne
 
25.3.2003 
Australská bilance
Austrálie
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003