Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Zase balíme
Melbourne
24.3.2003  - Dnešní den nebyl zrovna cestovatelsky až tak zajímavý, zejména z hlediska viděných věcí. Zato na zážitky různého druhu byl poměrně bohatý. Ráno bylo jasno, ale mlha a sluníčko zrovna moc nehřálo, takže nám stan osychal velmi pomalu. Zrovna jako na potvoru jsme nemohli čekat moc dlouho, potřebovali jsme vrátit auto a zařídit spoustu věcí. Před jedenáctou jsme konečně dobalili batohy (nějak se nám věci rozmnožily, ale to je při cestování asi běžný jev, stává se nám to pokaždé), vyluxovali auto a dojeli jsme do centra města.
Nejdříve jsme se snažili najít ubytování v hostelu blízko autobusu na letiště. Jenže ve vyhlédnutém hostelu měli plno, v dalším hostelu zase neměli dvojlůžkové pokoje. Nepropadali jsme beznaději, ale auto jsme měli vrátit do dvanácti. Úspěšní jsme byli až ve třetím místě. Hostel-hotel vypadá líp, než ten, v němž jsme spali první noc v Melbourne. Když jsme se ale vrátili k autu, zjistili jsme, že jsme dostali pokutu za špatné parkování. (stáli jsme 5 m před autopůjčovnou Hertz, kam jsme vraceli auto, jenže to parkovací místo je možné pouze v určitých hodinách, což bylo to napsané na ceduli maličkatým písmem a my jsme to přehlídli). Auto jsme vrátili velmi rychle a bez průtahů (dokonce jsme v půjčovně zaplatili i pokutu) a tak jsme pokračovali v plnění položek dnešního seznamu.
Další bylo poslání balíku s přebytečnými materiály do Evropy. Vše bylo v pořádku, jen hmotnost balíku nás trochu překvapila (9.7 kg), zatímco my jsme to odhadovali tak na 5 kg. Pošta je tu vůbec zajímavé zařízení, protože zvenká má cedulku pošta, ale zevnitř vypadá jako obyčejné papírnictví a řadu lidí to mate (nás z počátku taky). Jen u každé z pokladen je navíc pultík s váhou a jakákoliv operace se provádí bez ohledu na přepážku. Dokonce se lze na poště i vyfotit a zařídit si různé doklady.
Pak jsme ještě vrátili plynovou bombu, kterou nemůžeme převážet v letadle a na jiné poště jsme zaplatili poplatek za použití dálnice skrz centrum města při včerejším hledání kempu (melbournská elektronická specialita - CityLink). Po dálnici lze jet i bez předplaceného lístku, ale musí se to do tří dnů zaplatit na kterékoliv poště v Melbourne, jinak k majiteli auta přijde pokuta 100 AUD. Cena denního lístku je 9.1 AUD.
Stříhání bylo další položkou na seznamu, ale podařilo se to jen v Petrově případě a podařilo se to hezky. Abychom ale jen nezařizovali a trochu taky cestovali, sedli jsme do městské tramvaje zdarma a jeli jsme ke kinu IMAX, že se podíváme na film o Austrálii. Jenže ten dávali až večer. Poseděli jsme tedy chvíli v parku, kde zrovna připravovali stánky a záhony na květinovou výstavu, která začne za dva dny, takže to tam místy vypadalo spíš jako po zásahu krtků.
Poslední část seznamu denních úkolů byl internet a najednou byl večer. Šli jsme se na chvilku projít do čínské čtvrti-ulice a zlákala nás restaurace. Byli jsme báječně obslouženi (kolem nás stále kroužili 3 čísníci a doplňovali pití, jídlo, skoro by nás ještě krmili) a tak skvělou čínu jsme ještě nikde a nikdy neměli.


Melbernská \

IMAX a muzeum v Melbourne

čínská čtvrť v Melbourne

Australská pošta

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 1 )
Článek zobrazen: 2328 x

22.3.2003 
Kruh se uzavírá
Port Albert, Wilsons Promontory, Melbourne
 
23.3.2003 
Melbourne svrchu i odspodu
Melbourne
 
24.3.2003 
Zase balíme
Melbourne
 
25.3.2003 
Australská bilance
Austrálie
 
25.3.2003 
Letíme na Zéland
Melbourne, Auckland
 
26.3.2003 
Adrenalin ve městě
Auckland
 
27.3.2003 
Letíme na jih
Auckland, Christchurch
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003