Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Letíme na Zéland
Melbourne, Auckland
25.3.2003  - Po ránu se nám těžko vstávalo, protože jsme šli po opulentní čínské večeři pozdě spát, a taky vstávat ve třičtvrtě na šest není zrovna obvyklá doba. Původní plán byl jet na letiště Skybusem s dopravou od dveří hotelu, jenže oni dopravují až od 7 h ráno a to bychom na letiště přijeli pozdě. Museli jsme to tedy vymyslet jinak. Další varianty byly melbournskou tramvají anebo pěšky. Druhou možnost jsme vzhledem k váze našich batohů zamítli. Tramvaje jezdily hodně často, takže to nebyl problém se dostat k autobusu na letiště a na letiště samé. Cestou na letiště jsme viděli východ sluníčka.
Let na Nový Zéland byl tříhodinový a poměrně příjemný, jen nebylo skoro nic vidět, protože byly mraky. Když jsme přistávali, tak asi 200-300 metrů nad zemí, bylo vidět neuvěřitelně zelenou zemi, kopce, moře. Oproti vyschlé a hnědé Austrálii (zejména kolem Melbourne) to byl nebetyčný rozdíl. Jen sluníčko jsme vyměnili za mraky, ale nepršelo a bylo i snesitelně na krátké rukávy.
Samotné odbavení na letišti se neobešlo bez průtahů (očekávaných), protože jsme zase museli projít červenou zónou (zelená znamená nic k proclení nebo "nezávadný turista", červená znamená problematický návštěvník :-)))). Problematickými jsme se stali kvůli tomu, že máme stan a trekovky a že jsme chodili po národních parcích. Museli jsme zout boty, které nám za 5 minut vrátili vydezinfikované (zvenčí) a taky vyhrabat ze dna batohou stan, který nám dezinfikovali taky - půda je závadná. Pak už nás pustili a bylo vše v pohodě. Mimochodem, přes všechny tyhle kontroly se jim do země dostaly nějaké původem snad americké housenky, které teď terorizují stromy na sever od Aucklandu (to bylo ve zprávách v televizi další den)...
Z letiště jsme jeli do města autobusem, který staví u všech větších hotelů i hostelů. Jeli jsme v něm sami dva a autobus zastavil skoro přede dveřmi našeho hostelu. Ubytování bylo veliké překvapení. řekli nám totiž, že nám dali pokoj s koupelnou a televizí. Ovšem největší překvapení bylo, když jsme do pokoje vešli. Byl skoro stejně hezký, jako v čtyřhvězdičkovém hotelu v Singapuru. A cena byla ještě o něco levnější, než co jsme bydleli v posledním hostelu v Austrálii.
Po ubytování jsme se vydali na seznámení s okolím. Na hlavní ulici bylo rušno, ale stejně jako v Austrálii i tady obchody zavírají dost brzo (většinou kolem šesté večer). Jako první věc jsme zařídili novozélandský mobil, pak jsme vyzvedli jízdenky na trajekt z jižního ostrova na severní a šli konečně na jídlo. Výběr je obrovský, spousta asijských, italských a orientálních restaurací a jídelen. A ceny opět o něco mírnější než v Austrálii. Takže příjemno. Jen Japonců je kolem spousta. Skoro stejně jako Papuánců a Maorů. Ale neznamená to, že o bílého člověka nezavadíš :-))))
A internet je dokonce o polovinu levnější než v Austrálii.

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2690 x

24.3.2003 
Zase balíme
Melbourne
 
25.3.2003 
Australská bilance
Austrálie
 
25.3.2003 
Letíme na Zéland
Melbourne, Auckland
 
26.3.2003 
Adrenalin ve městě
Auckland
 
27.3.2003 
Letíme na jih
Auckland, Christchurch
 
28.3.2003 
K teplé vodě a za tuleni
Hanmer Springs, Kaikoura
 
29.3.2003 
Velryby - vorvani
Kaikoura
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003