Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Melbourne svrchu i odspodu
Melbourne
23.3.2003  - Po ránu bylo čerstvo, ale slunečno. Vydali jsme se na prohlídku města. Autem jsme dojeli do centra a zaparkovali v superzábavním centru Crown, což je hotel, kino, kasino a nákupní a zábavní centrum v jednom. Cestu do centra nám trochu ztížili oranžoví cyklisté, kteří obsadili centrum Melbourne a způsobili velký počet objížděk a uzavírek ulic, po nichž jsme potřebovali projet. Ale díky přesné mapě jsme si vždy poradili. Už jsme prostě nebyli takoví zelenáči, jako ten první den, kdy jsme si v Melbourne auto vyzvedávali.
Dnešní den jsme chtěli najít ubytování v centru na poslední noc v Austrálii a trochu se porozhlédnout. Zpočátku jsme ale jen tak bloumali po ulicích, a chtěli jsme se projet vyhlídkovou tramvají. Jenže tramvaj si dávala pěkně načas a nás v mezidobí napadlo vylézt (tedy, nechat se vyvézt) na Rialto Towers. Je to nejvyšší stavba na jižní polokouli s nejrychlejším výtahem na světě.
Z 55. patra se nám na Melbourne koukalo docela hezky a překvapeně jsme zjistili, že je tam taky moře a přístav. Naši pozornost ještě upoutalo krásné nádraží a super moderní náměstí Federation Square, které bylo plné lidí. Z věže jsme se tam pak vydali a ocitli jsme se uprostřed dvoudenního sborového festivalu. Na tak vysokou koncentraci lidí už ale nejsme zrovna zvyklí, a tak jsme naskočili do nejbližší vyhlídkové tramvaje (jeden typ historické tramvaje jezdí zdarma okolo centra města) a nechali jsme se odvézt k RMIT. RMIT je královský melbournský technologický institut a jedna z jeho budov je bláznivá moderní stavba, kterou si Katka nemohla nechat ujít.
Docela už nás bolely nohy, a tak jsme počkali na další tramvaj, která by nás přiblížila parkovišti a autu. Přijela tramvaj, jejíž trasa ale byla delší, než ta obvyklá, a tak nás to na chvíli zmátlo. Na druhou stranu jsme zjistili, proč jsme se nemohli poprvé tramvaje dočkat (změnili trasu).
Pak už jsme jen fotili sluncem nasvícené nádraží a vrátili jsme se do kempu. čas v Austrálii se již nachýlil, a tak je třeba uklidit auto a připravit bagáž, s čímž jsme strávili zbytek dne. Až večer jsme zjistili, že nevíme, kde budeme zítra bydlet, ale jak se říká, ráno moudřejší večera.


Věž nádraží Flinders Station v Melbourne

Rialto Towers v Melbourne

Nádraží Flinders Station v Melbourne

Oranžoví cyklisté v ulicích Melbourne

Vyhlídková tramvaj

RMIT v Melbourne

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 1 )
Článek zobrazen: 2338 x

21.3.2003 
Zpátky do Victorie
Lake Entrance, Port Albert
 
22.3.2003 
Kruh se uzavírá
Port Albert, Wilsons Promontory, Melbourne
 
23.3.2003 
Melbourne svrchu i odspodu
Melbourne
 
24.3.2003 
Zase balíme
Melbourne
 
25.3.2003 
Australská bilance
Austrálie
 
25.3.2003 
Letíme na Zéland
Melbourne, Auckland
 
26.3.2003 
Adrenalin ve městě
Auckland
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003