Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Prší, prší, jen se leje
Byron Bay, Dorrigo
12.3.2003  - V noci nás vzbudil silný déšť, který neustal ani po ránu. Trochu tak vzal za své náš původní dopolední program, což mělo být návštěva Currumbin zoo. V dešti by to ale nemělo smysl. Petr se dokonce holil ve stanu za pomoci víčka od našeho nádobí místo zrcadla, protože ven ze stanu, do mokra, se mu nechtělo. Když na chvíli přestalo pršet, složili jsme stan a všechny věci a vydali jsme se na jih.
První zastávkou byl nejvýchodnější výběžek Austrálie v Byron Bay. Bylo ale ošklivo, poprchávalo nebo rovnou lilo. řadě lidí zápolících s prkny, surfy a bodyboardy v teplé vodě na pláži to ale nevadilo. Doufali jsme, že na pláži Wotago uvidíme delfíny, kteří se tam rádi prohánějí, ale asi měli zrovna zábavu jinde. Vyjeli jsme tedy alespoň k majáku nad Byron Bay, pokochali jsme se výhledem na pláže z nejvýchodnějšího bodu Austrálie a zalitovali jsme nepřízně počasí. Tu jsme ale alespoň částečně vyvážili zakoupením domácí zmrzliny, která byla ohodnocena jako Top 10 v Austrálii.
Od Byron Bay dál na jih jsme stále jsme projížděli silnými přeháňkami a černé mraky neměly konce. Světlým bodem odpoledne bylo městečko Bellingen s krásnou hlavní ulicí s dřevěnými typickými domky. I přes nepřízeň počasí jsme pokračovali podle plánu do národního parku Dorrigo.
Park se honosí nejjižnějším subtropickým deštným pralesem v Austrálii. Je v horách skoro 800 m nad mořem, takže se nejen dost výrazně ochladilo, ale kvůli počasí jsme byli v takovém mléčném mraku, z něhož občas zapršelo. Všechno už bylo zavřené a docela rychle se stmívalo. A tak jsme u brány parku vyfotili jen klokanici (red necked pademelon - červenokrký pademelon, příbuzný klokana wallabi), která měla kapsu nacpanou potomkem, ale neukázala nám ho.
Vzhledem k počasí jsme se ubytovali v chatičce a na zápraží jsme sušili náš mokrý stan od Tweed Heads. Chatička měla vybavenou kuchyňku a mezi jiným i televizi. Jediné, co nás zajímalo, bylo počasí. Předpověď počasí na další den zrovna optimisticky nevypadá (k Cairns se blíží cyklon a na východním pobřeží prší ve 2/3 Austrálie), ale uvidíme, ráno moudřejší večera.


Pláž u Byron Bay

Wotago Beach

Dorrigo

Klokanice s potomkem v kapse

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2774 x

10.3.2003 
Brisbane a vodní svět
Brisbane, WetnWild, Gold Coast
 
11.3.2003 
Sluneční pobřeží a zvířata
Surfers Paradise, NP Lamington
 
12.3.2003 
Prší, prší, jen se leje
Byron Bay, Dorrigo
 
13.3.2003 
Stále na jih - utíkáme před deštěm
Dorrigo, Forster, Myall Lakes
 
14.3.2003 
Přes Myall Lakes do Sydney
Myall Lakes, Sydney
 
15.3.2003 
Perly Sydney - přístav
Sydney, Darling Harbour, Opera
 
16.3.2003 
Přístav v Sydney ještě jednou
Darling Harbour, Chinese Gardens, The Rocks, Botanic Gardens
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003