Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Sluneční pobřeží a zvířata
Surfers Paradise, NP Lamington
11.3.2003  - Dnešní trasa nebyla dlouhá. Po ránu to bylo asi 15 km k moři, kde na nás čekaly proslulé australské paneláky. Surfers Paradise a další přímořská letoviska stavěli Australani po vzoru Evropanů (jižní Francie) nebo Američanů a je to dost síla. Nyní na to rozhodně nejsou pyšní, ovšem jak jsme zjistili, na Surfers Paradise se výškové budovy staví i nadále. A v moři skotačí na serfech hlavně Asijští turisté. Prý je to po Cairns jejich nejoblíbenější zastávka. Petr se rychle smočil v moři (studeně foukalo), ale pak jsme se vydali ještě na oběd do místního obchodního centra. Našli jsme parkování a rozhodli jsme se piknikovat v parku. Koupili jsme si sendviče a na lavičce v parku jsme se do nich pustili. Pak jsme na lavičce zahlédli neuvěřitelně krásné tyrkysové broučky, a tak byl oběd ve prospěch zvířat na nějakou chvíli přerušen soustředěným cvakáním spouště.
Svět mrakodrapů jsme po obědě opustili a vydali se do kopců do národního parku Lamington. Nalézá se tu jeden z nejhezčích subtropických deštných pralesů a hodně zvířat, zejména přes 150 druhů ptáků. První, na co jsme v parku narazili, byli stavební dělníci, kteří spravovali silnici. Další byly asi tři poměrně hlučné skupiny australských školáků, kteří měli v parku hodinu biologie. Třetí setkání byl konečně živočich z parku - malý klokan pademelon. Potkali jsme taky krocana, který ale nebyl plachý ani špion. Tenhle soustředěně hledal potravu a lidi ho vůbec nezajímali. Zůstali jsme chvíli stát, přišel až k nám a pak vítězoslavně ulovil obrovskou chlupatou housenku asi 5 cm od Petrovy boty. Pokračovali jsme na vyhlídku, ale jako obvykle v deštném pralese, začalo pršet (naštěstí ne moc silně). Při návratu zpět bylo nejzajímavější setkání s klokanicí a mládětem, ale byli dost plaší (malí klokani wallabi-pademelon). Pozdě odpoledne jsme park Lamington opustili a přejeli jsme hranice do dalšího australského státu - New South Wales. Ubytovali jsme se hned za hranicemi v městě Tweed Heads.


Klokánek (dospělý)

Kapradí


Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2820 x

9.3.2003 
Sluneční pobřeží (Sunshine Coast)
Tin Can Bay, Noosa Heads, Glashouse Mountains, Brisbane
 
10.3.2003 
Brisbane a vodní svět
Brisbane, WetnWild, Gold Coast
 
11.3.2003 
Sluneční pobřeží a zvířata
Surfers Paradise, NP Lamington
 
12.3.2003 
Prší, prší, jen se leje
Byron Bay, Dorrigo
 
13.3.2003 
Stále na jih - utíkáme před deštěm
Dorrigo, Forster, Myall Lakes
 
14.3.2003 
Přes Myall Lakes do Sydney
Myall Lakes, Sydney
 
15.3.2003 
Perly Sydney - přístav
Sydney, Darling Harbour, Opera
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003