Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Perly Sydney - přístav
Sydney, Darling Harbour, Opera
15.3.2003  - Ráno jsme se rozhodli, že pojedeme do města autem. Ze severu z kempu jsme to měli stále ještě nějakých 15 km do centra. Naštěstí jsme od Hertz autopůjčovny už v Melbourne dostali pouliční rejstřík a velice podrobnou mapu Sydney, takže zvládneme autem i tohle čtyřmilionové město. Navíc, je sobota a víkend se nám ve velkých australských městech vždy osvědčil. Příjezd do centra nebyl nic složitého, jen jsme trochu zazmatkovali při příjezdu do Darling Harbouru (přístav Darling) a místo po mostě jsme zahnuli do tunelu. Během chvilky jsme se vymotali a přímo v centru jsme zaparkovali v parkovacím domě. Vybrali jsme dobře, o víkendu jsou pevné ceny stanovené velice mírně - celodenní 10 AUD oproti normální sazbě v pracovní den 7-15 AUD za hodinu. Vydali jsme se hned do přístavu a první atrakci, kterou Petr uviděl, bylo námořní muzeum, kam se hned šel podívat. Byl i v ponorce a na bitevní lodi a vrátil se velice spokojen. Katka mezitím pozorovala nejstarší elektricky otvíraný most na světě (má otočný pilíř). Trochu nás mátlo, proč se most otevírá, když jím žádná velká loď nejede. Až při procházce přes most jsme na to přišli - most se otvírá pouze o víkendu v určitých hodinách, aby ukázali, jak byli naši předkové zruční a úžasní.
Abychom se trochu seznámili s přístavem, projeli jsme se kolem vláčkem monorailem, takže už víme, kde které muzeum a jiná zajímavost je. Nejdříve jsme se tedy vydali k Opeře a k slavnému Harbour Bridge - Přístavnímu mostu. Odpoledne se ale počasi začalo kazit, přišly mraky a u opery už bylo na obloze pěkně šedivo, takže jsme si nemohli náležitě vychutnat blýskavé dlaždičky, které pokrývají střechu. Byla sobota a tak jsme zahlédli nejméně dvě svatby, které si užívaly pohledu na přístavní most (Australani mu říkají ramínko na šaty) a (nebo) na Operu.
Pak jsme ještě objevili internet vzduchem, takže jsme opět aktualizovali naše stránky a přečetli jsme si poštu. Počasí se pokazilo, začalo krápat, a tak jsme se vrátili k autu a jeli jsme do kempu. Přejížděli jsme Přístavní most hned dvakrát, abychom si to náležitě vychutnali (opět malé navigační nedorozumění). Déšť vydržel dlouho, ale po desáté večer přestalo pršet, tak snad další den nebudeme mít příliš deštivý.


Bounty

Vyhlídková věž a monorail v popředí

Nákupní pasáž The Strand

Pyrmont Bridge (otáčecí)

Harbour Bridge

Opera

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 1 )
Článek zobrazen: 2587 x

13.3.2003 
Stále na jih - utíkáme před deštěm
Dorrigo, Forster, Myall Lakes
 
14.3.2003 
Přes Myall Lakes do Sydney
Myall Lakes, Sydney
 
15.3.2003 
Perly Sydney - přístav
Sydney, Darling Harbour, Opera
 
16.3.2003 
Přístav v Sydney ještě jednou
Darling Harbour, Chinese Gardens, The Rocks, Botanic Gardens
 
17.3.2003 
Modré doly (hory)
Blue Mountains, Glenbrook, Katoomba, Blackheath
 
18.3.2003 
Podél pobřeží na jih od Sydney
Kiama, Pebbly Beach, Bawley Point
 
19.3.2003 
Hlavní město Austrálie
Bawley Point, Pebbly Beach, Canberra
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003