Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Odlet
Praha
29.1.2003  - Den D, hodina H. Přijíždíme na letiště včas. Batohy na odbavení do "kufru" si necháváme zabalit do fólií, aby přišly k co nejmenší úhoně. Ovšem hned při odbavení zavazadel na přepážce se vyskytuje malý problém a pracovníci British Airways nás kvůli změně letu posílají na přepážku BA. Tam se dozvídame, že nastává změna času odletu kvůli zpožděnému příletu předchozího letadla z Londýna do Prahy. Hm. To nám ale mění i odlet z Londýna, protože původně plánované letadlo bychom pražským zpožděným letem nestihli. Dobrá, budiž jim odpuštěno, protože vše promptně zařídili k oboustranné spokojenosti. Letíme později, ale místa máme i na pozdější let do Singapuru. Pak relativně s úlevou kráčíme k odbavení přímo na vlastní let, tj. rentgen. Tam ale nastavá zádrhel - Petr musí ukázat notebook a Katka musí vykrámovat narvaný batoh, protože se zaměstnancům BA nelíbí to, že má v příručním zavazadle manikuru. A že ta s námi v příručním zavazadle letět nemůže. Resp. nabídli nám dvě možnosti. Buď odbavíme ještě jedno zavazadlo do podpalubí nebo si u nich vyzvedneme manikuru po příletu (uloží to za poplatek 5 Kč/den). Zavrhli jsme obě varianty, protože jedna by byla moc drahá a ta druhá riskantní - "lehké příruční zavazadlo" obsahuje řadu nepostradatelných věcí a v případě pozdního příletu/ztráty by to mělo docela vážné důsledky. Tak jsme se rozloučili s manikůrou a budeme muset někde na cestách koupit novou. Pro cesty s BA raději tedy vše ostré pouze do velkého zavazadla.
Další let se jinak odehrával bez větších zajímavostí - v Londýně jsme přiletěli na terminál 1 a odlétali ze 4, tudíž jsme absolvovali jizdu letištním autobusem mezi "továrními halami". Heathrow jako letiště vzhledem nic moc, spíš depka. Dlouhé chodby a kromě "rychlochodníků" - de facto jezdící schody v rovině -, které jsou plné lidí, kde nic tu nic. K rychlochodníku se váže jedna hezká historka. Z Prahy s námi letěl asi dvouletý klučina, který byl pěkně všetečný a rodičům se "ztrácel". Jednou jim takhle utekl po "pásu" a asi tak 5 m před koncem zjistil, že sám neumí vystoupit, tak se obrátil ke směru jízdy zády, aby neviděl, co se k němu blíží. Chvíli stál na místě, ztratil¨pak ale rovnováhu a končící pás ho dopravil na místo určeni po zadku (podrazil mu nožičky). Obešlo se to dokonce i bez řevu, jen překvapení ve tváři "průzkumníka" bylo nebetyčné.

Při mezikontinentálním letu z Londýna do Singapuru, kdy jsme se opět vznášeli nad čechami, jsme cestovali v Boeingu pro 400 lidi. Každé sedadlo mělo vlastní LCD pidiobrazovku, sluchátka a dalo se volit asi ze 12 programů filmů, zpravodajství a hudebních klipů, ovšem současně nikdy neběžely všechny programy. Kromě jiného bylo v opěrce ruky zabudováno taky rádio, i s "Classic FM". Let díky "kulturním" zážitkům a pozorným stewardům celkem příjemně uběhl - 12 hodin čistého času a v 17:45 místního času (10:45 v čechách) jsme přistáli v tropickém Singapuru.
Už na cestě "chobotem" z letadla do haly nás ovanul horký dech, ale byl okamžitě přehlušen chladem klimatizace. Letiště je na pohled velmi příjemné, hraje klasická hudba, na chodbách jsou živé kytky, převážně kvetoucí 1,5m vysoké orchidejové pruty obsypané květy, uspořádané do remízků. Teď je všechno mnohem víc vyzdobené, protože se tenhle týden slaví čínský nový rok. Všemu vévodí mandarinkové stromky obsypané plody, červená barva lampionků, balíčků a sochy koz téměř in natura.
Letiště v Singapuru je prý jedno z nejmodernějších na světě a také má nejrychlejší dopravu zavazadel po příletu. Je sice pravda, že jsme z letadla odcházeli mezi posledními, ale naše batohy (všechny a v pořádku) už téměř osamoceně kroužily na dopravníku z našeho narvaného mezikontinentálního letu po necelé čtvrthodině od přistání.


Letadlo z Londýna do Singapuru

Letiště v Singapuru

Letiště v Singapuru

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 12282 x

26.1.2003 
Prolog
Ještě doma
 
29.1.2003 
Odlet
Praha
 
30.1.2003 
První dojmy
Vecer v Chinatownu
 
31.1.2003 
Singapurem pěšky v dešti
Obchodní centrum Singapuru
 
1.2.2003 
Z ostrova na ostrov
Sentosa
 
2.2.2003 
Singapur a internet
Singapurské letiště Chiangi
 
2.2.2003 
Noční dodatek
Singapur by night
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003