Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
První dojmy
Vecer v Chinatownu
30.1.2003  - Když nás z letiště postupně rozváželi autobusem k jednotlivým hotelům, vsázeli jsme se, jestli náš hotel bude až ten poslední nebo ne. Nebyl (ale byl předposlední). Hotel působil zvenku jako nic moc (ovšem na internetové stránce vypadá impozantně), ale co chcete, když se díváte na výškovou budovu ze vzdálenosti 5m. Uvnitř se klima z dusného tropického změnilo mávnutím klimatizačního proutku a hotel nás uvítal velmi příjemně a decentně, kategorie 4 hvězdy vzhledem, ale necelé 2 hvězdy cenou (v porovnání s pražskými hotely).
Portýři nás poslali od vchodu do recepce do 2.patra, což překvapilo zejména člověka, který cestoval z letiště s námi a nad schody se v recepční hale ptal recepčního, jak se dostane do recepce ve druhém patře. Nějak nemohl pochopit, že "second floor" tedy druhé patro je vlastně první. Podobně byl zmaten, když nemohl najít svůj pokoj č.822 ve 22.patře, zatímco my zcestovalí víme, že první číslice v čísle pokoje většinou znamená číslo patra.
Pokoj nás příjemně potěšil, útulný, světlý, čistý, pěkné vybavení - televize, lednička, žehlička s prknem, konvice na čaj. Dokonce máme i výhled (nikoliv na staveniště). Po regeneraci z cesty jsme hned zkoušeli, jak funguje internet na pokoji. Zjistili jsme, že bezdrátový internet to není a tak jsme zkoumání, jak se připojíme z pokoje na síť nechali na později.Poznámka na okraj - hotel jsme si vybírali přes internet a zvolili jsme ho kvůli možnosti připojení na internet přímo v pokojích...
Pro zotavení z dlouhého letu a časového posunu ordinujeme procházku. Nejsme moc utahaní, jenom máme pořád žízeň. Vydali jsme se objevovat okolí našeho hotelu Furama - čínská čtvrť. Všechno je vyzdobené červenými světýlky a různě velkými lampiony, kozami-ovcemi v různém provedení (1.2.2003 začne čínský rok Ovce-kozy). Je tma a dusno. Lidí všude plno, na chodnících hodně krámků ať s voňavým jídlem nebo s oblečením, suvenýry-dárky a také levným zbožím napodobujícím slavné značky. Potkáváme lidi, kteří nosí obrovské svazky "kočiček" anebo bambusů a jiných květin - výzdoba pro nadcházející svátky. Asiatů všude plno, bělochů jsme ale na naší procházce moc nepotkali, nicméně žádné divné pocity z toho nemáme.
Postupně nás láká vonící jídlo, takže volba padla na kuřecí křidýlko na tyčce, kuřecí nugetky a zeleninou plněné smažené ranečky, taky na špejli. Dobré! Ale pak to chtělo něco sladkého a to bylo nalezeno v "tu tu coconut cake" - Tanovy kokosové koláčky. Zaujala nás totiž výroba, kdyz se prášek vzhledu škrobu napěchuje do formičky, přidá se tam tmavě hnědá vonící náplň a znovu vrstva "škrobu". Formička se opatrně vyklopí na "pařáček", chvilku se pod pokličkou napařuje, aby se z formičky vyklopila krásná bábovička. Ta se horká servíruje do pytlíčku na banánovém listě. Krásně to voní a i to dobře chutná (mírně to zalepí pusu, ale za pokus to stojí :-))
Další stanovený úkol, tj. dojít k nazdobenému mostu jsme nesplnili, ale důvod jsme zjistili až další den (pro zvídavé - šli jsme na opačnou stranu). Vracíme se k hotelu a ještě potřebujeme uhasit žízeň a koupit něco k pití. V záplavě jídelen a obchůdků s dárky, lampičkami a látkami nacházíme čínský obchod - typu "diskont Plus", kde objevujeme i balenou neperlivou vodu. Vodu dovážejí, většinou z Evropy (hodně je Vittel nebo Perrier), my máme něco podobného, ale z Indonézie.
Malá veselá historka - netrefili jsme správnou odbočku do ulice k hotelu a chodili jsme kolem něj asi 10 minut, než jsme ho našli.
V hotelu jsme opět zkoušeli štěstí s připojením na internet, tentokrát bezdrátově z hotelové haly. Signál jsme našli dobrý a silný, ale nepodařilo se nám připojit se, přestože jsme měli několik přístupových hesel a adres a pomáhal nám s tím kde kdo z ochotného ale počítačově nepříliš zdatného hotelového personálu. Vrchní manažer nám přinesl asi 3 různé logy a pak byl sám zmaten, že to nejde. Omlouval to tím, že to ještě nikdo nechtěl zkoušet. Zachránil nás až veřejně přístupný hotelový počítač, odkud jsme napsali první dojmy po příletu a zkontrolovali maily. A ve dvě hodiny ráno našeho času (asi v 8 večer českého) jsme zalehli.


Vyzdobená čínská čtvrt

Prodavač kokosových koláčků

Tržiště v čínské čtvrti

čínská čtvrt

Recepce v našem hotelu

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 12480 x

26.1.2003 
Prolog
Ještě doma
 
29.1.2003 
Odlet
Praha
 
30.1.2003 
První dojmy
Vecer v Chinatownu
 
31.1.2003 
Singapurem pěšky v dešti
Obchodní centrum Singapuru
 
1.2.2003 
Z ostrova na ostrov
Sentosa
 
2.2.2003 
Singapur a internet
Singapurské letiště Chiangi
 
2.2.2003 
Noční dodatek
Singapur by night
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003