Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Dlouhá cesta na jih
Eungella, Rockhampton, Hervey Bay
6.3.2003  - Ráno jsme vstávali se svítáním, chtěli jsme ještě jednou zkusit štěstí s pozorováním ptakopysků. Podařilo se, jednoho opozdilce jsme zahlédli plavat docela blízko nás, ale zrovna se chystal ke spánku, takže nám asi po 3 minutách zalezl někam do nory a bylo po divadle.
Po snídani na parkovišti nedaleko mostu jsme měli ještě příhodu s pralesním krocanem. Ono to začalo už předchozí den. Od odpoledne se kolem nás v kempu motal krocan se žlutým krkem a červenou hlavou, ale vyfotit se nenechal. Ať jsme se hnuli kamkoliv, po několika minutách se objevil zase (on to asi nebyl ten samý, ale kdo je má poznat, když nosí uniformu). No a po ránu, když už jsme balili po snídani a venku před autem už zbyla jen plastová taška s odpadem, se k nám krocan najednou přihrnul a začal provádět inspekci našich odpadků. Nejdřív se mu zalíbila plastová krabička od koblih a pak vítězoslavně ukradl pytlík od bonbonů a utíkal s ním, jako by hořelo. A tentokrát jsme ho již vyfotili. Docela jsme se nasmáli, ale pro jistotu jsme mu pytlík od bonbonů sebrali a odpad bezpečně uložili do popelnice.
Dnes to bylo přes 800 km, stále na jih po pobřeží Queenslandu. Nejhezčí byl začátek, kdy jsme sjížděli z Eungelly zpět k moři, ale bohužel se hor držely mraky a mlha, takže to na focení nebylo. Cesta podél pobřeží nebyla zrovna super zajímavá, zelené pastviny, lesy a rovná silnice. Počasí se sice vylepšilo, na oběd jsme zastavili u krasových jeskyní, ale dovnitř jsme nešli. Pak jsme pokračovali dál přes Rockhampton, což je hlavní město dobytka v Austrálii a opravdu nás na každém druhém rohu vítala socha krávy. Ale ani tam jsme nestavěli, protože jsme do večera chtěli dojet k Hervey Bay. Pak jsme projížděli vrchovinou, takže se silnice trošku zkroutila, ale alespoň to nebylo tak monotónní.
Hervey Bay je hlavní nástupní stanice na písečný ostrov Fraser Island ze západní strany. My ale plánujeme, že se na ostrov podíváme až z jihu za dva dny. Při dojezdu jsme nějak nemohli trefit kemp, byl ve vilové zástavbě a cedulky k němu byly velmi sporadické. I když jsme byli jen o blok vedle, tak jsme najezdili přes 10 dalších kilometrů, protože správná cedule byla až velmi daleko. Stan jsme stavěli těsně před setměním a ještě jsme se stačili v recepci zeptat na možnosti výjezdů na ostrov. Nemile nás překvapila vysoká cena - přes 150 AUD na člověka a to se nám platit opravdu nechtělo, tak jsme od výletu upustili. Večeřeli jsme až za tmy u osvětlených barbecue sedátek (pikníkadel) a sledovali obyvatele kempu a místní zvířata. Při stavění stanu za soumraku se nad námi proháněla obrovská hejna netopýrů. V kempu se procházeli po trávníku ibisové, v jezírku plavala spousta želv a úhoři, jak nám ukázal pán, který je s příchodem noci krmil chlebem. Voda se úplně vařila.
Konečně jsme na obloze viděli Jižní kříž, jenže pak se zatáhlo a v noci několikrát pršelo.


Drzy krocan na inspekci odpadku

Akacie

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 1 )
Článek zobrazen: 2727 x

4.3.2003 
Zvířata, bazény a minigolf
Whitsunday Islands, Airlie Beach
 
5.3.2003 
Ptakopysku ukaž se
Airlie Beach, Eungella
 
6.3.2003 
Dlouhá cesta na jih
Eungella, Rockhampton, Hervey Bay
 
7.3.2003 
K duhovým pískům
Hervey Bay, Tin Can Bay, Rainbow Beach
 
8.3.2003 
Po písku i vodě
Fraser Island
 
9.3.2003 
Sluneční pobřeží (Sunshine Coast)
Tin Can Bay, Noosa Heads, Glashouse Mountains, Brisbane
 
10.3.2003 
Brisbane a vodní svět
Brisbane, WetnWild, Gold Coast
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003