Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Kamenné palačinky
Greymouth, Punakaiki, O'Sullivan's Bridge
12.4.2003  - Po ránu jsme se zasekli v Greymouthu na internetu, takže jsme vyjížděli na trasu až po jedenácté. V plánu bylo dojet až na severní okraj ostrova do národního parku Abel Tasman.
První zastávkou byly asi 50 km vzdálené Punakaiki Pancake Rocks - Palačinkové skály v Punakaiki. Atrakce je podobného významu jako 12 apoštolů v Austrálii a taky tam bylo odpovídající množství turistů.
Nicméně zvrásněné skály za zastávku stály. Bohužel byl zrovna odliv, takže jsme si nemohli vychutnat Blowholes - "velrybí vodotrysky" - díry ve skalách, které jsou spojené s mořem a vlny z nich stříkají vzhůru - v činnosti. Palačinkové skály vznikly usazením několika druhů písků a jejich sesedáním. Po ústupu moře pak na skály začala působit vzdušná a vodní eroze až do dnešního stavu.

Kousek od "palačinek" jsme se zastavili na pikniku-pozdním obědě na pláži, protože bylo krásně sluníčko a teplo (dokonce i na kraťasy) a vyhřívali jsme se tam jako tuleni dost dlouho. Jenže sluníčko zalezlo za mrak, a tak jsme také zvedli kotvy a vydali jsme se dále na sever, ačkoliv nám bylo jasné, že dnešní program asi nezvládneme.
Od moře jsme opět stoupali do hor a v soutěsce Buller Gorge nad Westportem jsme dokonce zmokli, ale naštěstí to byla jen přeháňka. Malou skoropozdněodpolední zastávku jsme udělali u nejdelšího visutého mostu na Zélandě, ale protože za procházku po 110 m dlouhém mostě chtěli platit, jenom jsme si most vyfotili. Za soumraku jsme dojeli k branám parku Abel Tasman a zakempovali jsme v městečku Motueka.


Punakaiki Rocks

Petr a palačinky

Nejdelší visutý most

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2435 x

10.4.2003 
Ledovce
Fox Glacier, Franz Josef Glacier
 
11.4.2003 
Zrcadlivé jezero
Jezero Matheson, Hokitika, Greymouth
 
12.4.2003 
Kamenné palačinky
Greymouth, Punakaiki, O'Sullivan's Bridge
 
13.4.2003 
Mořský kajak
Motueka, Kaiteriteri, Split Apple Rock
 
14.4.2003 
Sever jižního ostrova
Motueka, Takaka, Nelson, Picton
 
15.4.2003 
Trajektem na sever
Picton, Wellington
 
16.4.2003 
Muzeum Te Papa
Wellington
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003