Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Trajektem na sever
Picton, Wellington
15.4.2003  - Po ránu jsme se ještě jeli podívat na kousek vyhlídkové Queen Charlotte Drive, kterou jsme jeli včera večer, ale už za tmy. Výhledy na fjord a kapradí za dne byly úžasné, ale bohužel proti sluníčku. Asi po hodině a půl projížďky jsme se vrátili do Pictonu a chtěli jsme koupit nějaké pohledy, ale jako na potvoru jsme nemohli najít žádný obchod, který by je prodával. Když jsme se ale vrátili k autu, zjistili jsme, že před takovým jedním obchodem stojíme...
Picton je malé městečko (4000 obyvatel), ale jachetní přístav je druhý největší na NZ (po Aucklandu). V městečku bylo příjemně, klidno a pohodově. Klidně bychom zůstali déle, ale loď nečeká.
Vydali jsme se tedy k terminálu, ale trochu jsme zabloudili kvůli nepříliš jasnému značení. Dojeli jsme totiž k terminálu, kde se odbavují cestující bez vozidel. Vše se velmi brzy vysvětlilo a my jsme jen přejeli o terminál vedle.
Loď Lynx, která zabezpečuje nejrychlejší transport mezi severním a jižním ostrovem, měla zpoždění, protože jí přestal fungovat jeden motor ze čtyř. Normální lodí (ne katamaránem) trvá cesta mezi oběma ostrovy 3 hodiny 20 minut. Nám cesta do Wellingtonu katamaranem Lynx trvala místo dvou hodin asi 2 a čtvrt hodiny a kvůli tomu jsme dostali nápoje na lodi zdarma :-))) Sluníčko svítilo a tak byl poměrně pěkný výhled na okolní kopce, které tvoří hluboký fjord Malborough Sound.
Ve Wellingtonu nás také čekalo sluníčko a teplo (20 C ve stínu, takže na kraťasy). Zaparkovali jsme v centru a šli jsme se projít po nábřeží, kolem přístavu a hlavních centrálních atrakcí města. Moderní architektura nás moc příjemně překvapila a ve Wellingtonu se nám celé odpoledne moc líbilo. U přístavu je také půjčovna různých sportovních potřeb od in-line bruslí, skládacích koloběžek, plavidel všeho druhu až po atrakce typu horolezecká stěna, minigolf a něco mezi trampolínou a skákání na gumě. To je fajn, že si člověk může vyzkoušet různé sporty za relativně nízký peníz a nemusí si k tomu hned pořizovat odpovídající nádobíčko.
Byli jsme nakouknout do největšího NZ muzea Te Papa, které zrovna hostí (prodloužilo) výstavu o vzniku filmové trilogie Pán Prstenů. Muzeum je obrovské, a tak počítáme s tím, že tam další den budeme dlouho. Kromě krátkodobé výstavy Pán prstenů je tam ještě alespoň 10 dalších expozic v sedmi patrech.
Nakonec jsme ještě objevili internetovou kavárnu, kde jsme se nejen mohli připojit s naším počítačem, ale také byla "apple friendly" - mezi ostatními MacIntosh počítači jsme se cítili jako doma. V podvečer jsme přejeli do kempu asi 10 km od centra města.


Picton

Katamaran, kterým jsme přijeli

Loděnice ve Wellingtonu

Civic Square ve Wellingtonu

Sea Bridge ve Wellingtonu

Ve Wellingtonu se máme jako ryba ve vodě

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2642 x

13.4.2003 
Mořský kajak
Motueka, Kaiteriteri, Split Apple Rock
 
14.4.2003 
Sever jižního ostrova
Motueka, Takaka, Nelson, Picton
 
15.4.2003 
Trajektem na sever
Picton, Wellington
 
16.4.2003 
Muzeum Te Papa
Wellington
 
17.4.2003 
Prázdniny
Palmerston North
 
19.4.2003 
Art-déco po novozélandsku
Hastings, Napier, Taupo
 
20.4.2003 
Vodní a geotermální podívaná
Taupo, Waikato River, Craters of the Moon, Huka Falls, Tongariro
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003