Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
JetBoat
Wanaka, Haast
9.4.2003  - V noci opět mrzlo, a to tak, že jsme stan museli skoro oškrabávat. Ranní zima nás vytáhla ze spacáků docela brzy, a tak jsme se rozhodli pokračovat až na západní pobřeží. Sluníčko brzy veškerou námrazu rozehřálo a nebe bylo bez mráčku.
Vydali jsme se nazpět přes Lindis Pass do Wanaky a cestou jsme telefonem zamluvili pravé novozélandské adrenalinové dobrodružství - JetBoat. Je to jízda člunem, který nemá žádný kýl ani lodní šroub a je poháněn proudem vody. Může jet i v hodně mělké vodě kolem 10cm hluboké, rychlost může být až 95 km/h a může se s ním kromě jiného bez potíží couvat, jet bokem a otočit se na místě. Bylo nás šest statečných (včetně ustrašené Španělky Pilar, která ječela na sebemenší vlnce) a "lodivod-pilot" Craig. V lodi jsme strávili hodinu a byli jsme na jezeře a na řece Clutha. Vyzkoušeli jsme si jízdu po klidné vodě i ve vlnkách, skoro po suchu i v dost úzkém ramenu řeky. Velkým zážitkem byly Hamilton spins, což jsou otočky na místě. Celý výlet byl moc fajn. Fotky z JetBoat jsme nefotili my, ale firemní fotograf a dostali jsme je na CD.
Ve Wanace jsme ještě chvíli zůstali, protože jsme z internetové kavárny posílali poštu a další stránky deníku. Poslední zastávkou ve Wanace pak byl záhadný svět a labyrint v Puzzling World. Mají tam spoustu hlavolamů různých obtížností. Výhodou je, že si téměř každý hlavolam kdokoliv může vyzkoušet, než si ho koupí. Výsledkem je to, že kavárna s hlavolamy na stole je stále plná hrajících si lidí všech věkových kategorií. Ve výstavní síni byly na zdech vidět hologramy, procházeli jsme šikmým světem (vše je tam pod 15°) a ze zdí nás sledovaly obličeje slavných. Nakonec jsme šli do labyrintu, kde se musí používat i schodišť a lávek a bloudili jsme tam skoro hodinu. Pro netrpělivé a ztracené existují i "únikové východy". A nakonec jsme si při odskočení na toaletu prožili šok při vstupu do římských toalet, které vypadaly jako pravé a nikoliv namalované.

Odpoledne jsme se vydali na cestu na západní pobřeží, přejeli jsme Haastův průsmyk a zastavili jsme se u Modrých jezírek (tentokrát byla opravdu modrá-tyrkysová). Cesta k jezírkům vedla po houpavém visutém mostě a žraly nás muchničky. Na té procházce jsme se docela zdrželi a pohled na hodinky a zjištění, že jsme ještě relativně hluboko v horách a slunce do hodiny zapadne, nás popohnalo směrem na západ. Přejeli jsme sedlo, na pár minut jsme zastavili pod krásným vodopádem a pak už jsme jenom očima hypnotizovali sluníčko, aby nezapadalo tak rychle. Sluníčko nám nabídlo nádhernou podívanou na duhové mraky, ale stejně zapadlo dřív, než bychom chtěli.
Noc jsme strávili v docela levném a příjemném kempu-motelu (pod střechu kvůli zimě) v městečku Haast Village.


JetBoat

Hamiltonova otočka

Šikmá věž ve Wanace

Hlavolamová herna

Svět je nakřivo

Bludiště

Visutý most

Modré jezírko

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2613 x

7.4.2003 
Konečně pták kiwi
Queenstown
 
8.4.2003 
Nejvyšší hora půlky jižní polokoule
Wanaka, Mt. Cook-Aoraki, Omarama
 
9.4.2003 
JetBoat
Wanaka, Haast
 
10.4.2003 
Ledovce
Fox Glacier, Franz Josef Glacier
 
11.4.2003 
Zrcadlivé jezero
Jezero Matheson, Hokitika, Greymouth
 
12.4.2003 
Kamenné palačinky
Greymouth, Punakaiki, O'Sullivan's Bridge
 
13.4.2003 
Mořský kajak
Motueka, Kaiteriteri, Split Apple Rock
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003