Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Mokrý rudý střed Austrálie
Kings Canyon
19.2.2003  - Ani po ránu jsme neměli to štěstí a neviděli jsme Uluru v červeném. Téměř celou noc totiž pršelo, ale ráno bylo zase dusno a vedro. Předpověď hlásila přeháňky, bouřky a 34C a bohužel se vše vyplnilo.
Relativně s lítostí jsme se rozloučili s komerční Yularou, smutně jsme zamávali nehybné, ale neskutečně majestátní hoře Uluru a vydali jsme se na cestu za další zajímavostí rudého středu Austrálie. Nejdříve jsme jeli asi 150 km na východ a pak dalších 200 km na sever do národního parku Watarrka - Kings Canyon. Cestou jsme si v průvodci hledali, co bychom chtěli navštívit, jestli obejdeme celý kaňon po hraně, nebo jestli půjdeme po dně kaňonu. Rozhodli jsme se, že bychom toho chtěli vidět co nejvíc, takže tedy po hraně (asi 3-4h cesta) a pak, když zbude čas a síla, pak i po dně. Počasí ale rozhodlo zcela jinak.
Už během cesty od Uluru jsme projížděli různě silnými a vydatnými přeháňkami, ale vždy se to rozehnalo. V kempu asi 6 km od hor jsme postavili stan, něco pojedli a s plánem projít Kings Canyon jsme se vydali ke kopcům. Po příjezdu na parkoviště ale začalo hustě pršet a naděje, že přestane byla v nedohlednu. Všude kolem byly šedé nacucané mraky.
Přesto jsme to ale nevzdali a s deštníkem, v trekovkách a kloboucích (jo, musel na nás být neuvěřitelný pohled) jsme si to vykračovali na procházku alespoň dnem kaňonu (nic náročného, krásně vytvořený chodníček). Kings Canyon je asi 3 km dlouhá hluboká soutěska, která je nádherně červeně zbarvená, vytvořená různými druhy pískovce. I v takových světelných podmínkách, jaké jsme měli, jsme si chvílemi vychutnávali nádherné odstíny barev, ale foťák jsme si pro jistotu nevzali - nevěděli jsme, co nás v soutěsce čeká a koupat foťák v dešti se nám zrovna nechtělo. Procházka kaňonem s deštníkem v teplém dešti byla zajímavá a rozhodně stála za to. Teď doufáme, že se do rána vyprší a vyplní se tak další část předpovědi, která na další den říká, že bude hezky. A pak se snad dočkáme fotek, resp. chceme se vrátit.
Večer jsme tedy strávili tím, že jsme autem přejeli blíže ke zdroji el. proudu, napojili jsme počítač do zásuvky a dívali jsme se na nějaký film a třídili jsme fotky. Pravdou ovšem je, že několikahodinové sezení v autě a vaření večeře v umyvárce zrovna příliš pohodlné nebylo, ale pořád lepší, než sedět-ležet ve stanu a třeba se nudit. :-)

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3752 x

17.2.2003 
Vyprahlou Austrálií k slavnému monolitu
Uluru
 
18.2.2003 
Kolem jednoho monolitu a Mnoha hlav
Uluru a Kata Tjuta
 
19.2.2003 
Mokrý rudý střed Austrálie
Kings Canyon
 
20.2.2003 
Útěk před deštěm
Alice Springs
 
21.2.2003 
Poklady v okolí Alice Springs
Alice Springs
 
22.2.2003 
Z Alice Springs k Ufonům
Standley Chasm, Wycliffe Well
 
23.2.2003 
Ufoni, ďáblovy kuličky a přejezd do Queenslandu
Wycliffe Well, Devils Marbles, Mount Isa
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003