Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Ptačí park
Jurong Bird Park v Singapuru
3.2.2003  - Ráno to vypadalo s počasím slibně, svítilo sluníčko. Jenže pak se přihnal tropický liják, kdy nebylo vidět na krok. To jsme sice ještě byli v hotelu, ale stejně jsme se rozhodli vyrazit metrem SMRT do Jurong Parku. Než jsme dojeli na místo, déšť se změnil v mrholení a po další hodině na nás dokonce vykouklo sluníčko.
Jurong Bird Park je speciální zoo, ptačí svět, kde je asi 8000 druhů ptáků. Na rozdíl od ostatních zoo jsou zvířata ve velikánských mnohapatrových voliérách, takže je můžeme obdivovat téměř v "přirozeném" prostředí a ne skrz dráty. Na druhou stranu se někdy "ve výběhu" špatně hledají :-)))))
Park se chová vstřícně i k osobám s horší mobilitou, nachází se tu jednokolejka-monorail mnohem modernější a pohodlnější než na Sentose, ale její použití není nutné, protože se vše dá v pohodě obejít pěšky. V parku lze bez nudění strávit celý den, program je bohatý. Každou půlhodinu na různých místech parku začínají představení a přednášky, ať se jedná o přehlídku různých dovedností ptáků, krmení anebo samotné seznamování se s jednotlivýmim druhy. Všechna představení jsou v ceně vstupného (jen jednokolejka se platí zvlášť).
Viděli jsme dvě různá odpolední show - All Stars Show - vynikající moderátoři představovali jednotlivá zvířata, která na scénu vbíhala nebo vlétávala (je to úžasný zážitek, když se vám před oči přižene hejno plameňáků nebo pelikánů). Nechyběli cvičení papoušci, kteří jezdili na kole, prolétali obručemi a roznášeli divákům dárky. Další show byla s dravými ptáky a viděli jsme mořského orla, různé druhy jestřábů, pták "písař" (hadilov písař) - kvůli zvláštním perům, které má na hlavě podobně, jako mívali písaři za uchem zastrčený brk. Tenhle pták loví hady, a tak nám to demonstrovali na gumových atrapách, ale i tak to bylo moc zajímavé. Tečkou programu byli jestřábi, kteří si létali pro kousek masa na talíři. I v tomhle programu se počítalo s hojnou spoluprácí publika, vybírali řadu dobrovolníků a bylo to moc fajn. Jedinou "chybkou" na kráse parku bylo, že po třetí hodině odpolední už se tam nedalo koupit něco k jídlu, ale díky vodě a balené zmrzlině z automatu jsme hlady neumřeli. Po zavření parku jsme spěchali do města, po nákupech, ale taky pro něco k jídlu. Zachránilo nás pekařství v obchodním domě.
Cestou domů jsme se ještě museli zastavit ve stanici metra dobít naši "tramvajenku". Jak jsme už psali o SMRT, místním MHD, úhrada cestování se děje pomocí bezdotykových čipových karet, kterými se při vstupu do dopravního prostředku člověk prokáže u čtečky, ta mu zároveň sdělí kredit. Při výstupu (ať z autobusu nebo metra) se opět prochází kolem čtečky, která odečte jízdné závislé na vzdálenosti a ukáže zůstatek na kartě. Kdyby se tenhle systém zavedl v Praze, hned by bylo po černých pasažérech, protože bez zaplacení se člověk do MHD nedostane. Lze samozřejmě jezdit i "za hotové", ale je to o něco dražší a komplikovanější, protože člověk musí mít přesnou sumu (zásadně se nevrací - peníze se hází do pokladničky) a taky vysvětlit čínskému, malajskému nebo jinému řidiči, na jakou zastávku jedu, když to ani kolikrát nevím...Prostě ezlink (SMRT) karta je v Singapuru dobrá volba.


V ptačím parku

Plameňáci

Ibis šarlatový

Papoušci

V ptačím parku

Emu

V ptačím parku

Osamělý plameňák

V ptačím parku

Surikaty

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 8600 x

2.2.2003 
Singapur a internet
Singapurské letiště Chiangi
 
2.2.2003 
Noční dodatek
Singapur by night
 
3.2.2003 
Ptačí park
Jurong Bird Park v Singapuru
 
4.2.2003 
Různé tváře Singapuru
čínské zahrady a Indická čtvrť v Singapuru
 
5.2.2003 
Rozloučení se Singapurem
Chinatown a Arabská čtvrť v Singapuru
 
6.2.2003 
Nový kontinent
Přelet do Austrálie, Melbourne a Ballarat
 
8.2.2003 
Zlatá horečka
Muzeum v Ballaratu a Great Ocean Road
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003