Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Přejíždíme na východní pobřeží
Mount Isa, Townsville
24.2.2003  - Dnes nás čekala další porce kilometrů, asi 950, takže jsme museli opět brzo ráno vyjet. Nepršelo, bylo sice pod mrakem, ale na cestu na východ to bylo příjemné, že sluníčko nesvítilo do očí. Pořád nás otravují mouchy. Kdekoliv zastavíme, hned jich máme hejno kolem sebe a při nastoupení do auta na ně pak pořádáme hon. Většinou vyletí okýnky, ale některé potvory jsou vytrvalé a nedá se jich zbavit hodně dlouho. Cestou nebylo nic zajímavého, jeli jsme po rovině, kopci, viděli jsme bílé krávy, pár ještěrek, papoušky, sem tam projeli přeháňkou. Na cestě jsme měli asi 5 městeček, ale v žádném z nich jsme neobjevili nic, co by stálo za zmínku. Několikrát jsme křižovali vlakovou trať, která byla na Austrálii docela frekventovaná - viděli jsme 3 nákladní vlaky.
V podvečer jsme se opět v dešti přiblížili Townsville, ale déšť se naštěstí zarazil o Velké předělové pohoří a zůstal na jejich západní straně, takže do cílového místa dnešní trasy jsme dojížděli za sucha. Townsville leží přímo na pobřeží Tichého oceánu, ale kemp byl umístěný na obchvatu města asi 5 km moře. Bylo příšerné vedro, tak jsme jen postavili stan a šli se ochladit do krásného bazénu v kempu. Dlouho jsme si tam nepobyli, protože po pár minutách začalo pršet a přišla první townsvillská bouřka. Protože víme, že být za bouřky ve vodě není zrovna dobrý nápad, přesunuli jsme se ke stanu, resp. ke kryté kuchyni a dali jsme se do vaření večeře. Ještě během večeře se s námi bouřka rozloučila. Po mnoha hodinách jízdy jsme ani neměli náladu na podnikání dalších činností a raději jsme se vydali do stanu do spacáku.
V noci nás čekalo ještě jedno pořádné divadlo. Pravý tropický slejvák, který trval několik hodin s obrovskou světelnou kulisou blesků a hromů. Náš naimpregnovaný stan vydržel, ale kolegové vedle plavali, protože jim voda zatopila stan odspodu - asi 30 cm.

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 1 )
Článek zobrazen: 3516 x

22.2.2003 
Z Alice Springs k Ufonům
Standley Chasm, Wycliffe Well
 
23.2.2003 
Ufoni, ďáblovy kuličky a přejezd do Queenslandu
Wycliffe Well, Devils Marbles, Mount Isa
 
24.2.2003 
Přejíždíme na východní pobřeží
Mount Isa, Townsville
 
25.2.2003 
Zajímavosti Townsvillu
Townsville
 
26.2.2003 
Déšť deštných pralesů
Cardwell, Babinda, Port Douglas
 
27.2.2003 
Krokodýlí farma
Port Douglas, Hartleys Creek, Redlynch-Cairns
 
28.2.2003 
Lanovkou nad deštným pralesem a Tjapukai
Redlynch, Kuranda
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003