Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Ufoni, ďáblovy kuličky a přejezd do Queenslandu
Wycliffe Well, Devils Marbles, Mount Isa
23.2.2003  - Ráno jsme byli jak praštění, protože jsme se nevyspali vedrem, komáry a po ránu i papoušky. Petr dospával noční vedro v čerstvějším ranním vzduchu a Katka se vydala s foťákem na obhlídku. Zjistila, že v kempu jsou nejen papoušci, ale taky klokani, emu, krocani, osel a dokonce i velbloudice. Kromě zvířátek bylo další zajímavostí to, že téměř všechny budovy byly pomalovány grafitti s mimozemšťanskou tématikou. Podle kempařů je v tomto místě největší výskyt ufonů v Austrálii. Zvláštní místo, ale jinak příjemné - kromě toho, když jsme přijeli v noci a ze tmy se před námi různě vynořovaly sádrové postavy ufonů v životní velikosti různě roztroušené po kempu. Navíc jsme byli jedinými hosty a kempař-pumpař v jedné osobě- tvrdil, že včerejší hosty přes noc odnesli ufoni.
V pozdním dopoledni jsme se z kempu konečně vypravili na další cestu. Před námi bylo hrozně moc kilometrů, ale jenom jedna zastávka. O dalších 25 km severněji jsme narazili jedinou zajímavost dnešní cesty, a to na balvany, kterým se říká ďáblovy kuličky. Podle geologů vznikly rychlým chladnutím lávy a pak pomalou erozí se z nich staly balvany zajímavých tvarů, rozměrů i umístění. Docela jsme se fotograficky vyřádili. Na tomhle místě jsme se zdrželi, takže jsme pak museli trochu pospíchat. Chtěli jsme totiž přejet do Queenslandu do města Mount Isa (celkem asi 800 km).
Na silnicích Severního Teritoria (stát Austrálie) není omezená rychlost, takže jsme mohli jet docela rychle, ale po přejetí hranic jsme se náhle ocitli v zemi pastvin, kde to sice bylo místy zelené, ale silnice byly mnohem horší, úzké a hlavně s maximální rychlostí 100 km/h. To se nám moc nehodilo. Navíc jsme dojeli opět do oblasti tropického lijáku a v lijáku jsme museli odhánět ze silnice stádečko krav s telátky. Asi po 5ti minutách troubení jsme je odehnali ze silnice a mohli jsme projet. Místy jsme jeli po silnici, kde byl jen jeden pruh, kam se vejde tak jeden náklaďák (road train). Samozřejmě, že jsme jich několik ve zúžení potkali, takže jsme museli uhybat na krajnici, ale naštěstí vody a louží nebylo v inkriminovaných místech tolik.
Do kempu v Mount Isa jsme přijeli až za tmy, ale přesto jsme si nemohli nevšimnout obrovské továrny a osvícených fáracích věží. V průvodcích a reklamních letácích jsme se dočetli že Mount Isa je největší důl na světě na olovo a stříbro a jeden z 10ti největších na světě pro těžbu mědi.
V kempu ještě psali, že Mount Isa je vlastně největší město na světě, protože je rozlohou velké skoro stějně jako Švýcarsko. Tuhle informaci nemáme ověřenou ani nevíme, jak to počítali, protože "nadzemní město" má asi 20 tisíc obyvatel a moc velké není. Kdyby mělo být velké jako Švýcarsko, tak by muselo začínat vlastně na hranicích mezi Severním Teritoriem a Queenslandem.
Kemp byl na břehu řeky a bylo tam spousta "štěkajících" žab. Žáby byly docela veliké, tak 15 cm, tmavé, skoro jako ropuchy, ale v noci jsme je už nefotili. V porovnání se včerejším vedrem ve Wycliffe Well bylo chladněji, ale stále nám v kraťasech a sandálech bylo fajn. Začalo trochu pršet, tak jsme brzo zalezli do stanu a po delší době se konečně dobře vyspali.


Kemp Wycliffe Well s ufony

Pumpa Wycliffe Well s ufony

Kemp Wycliffe Well s ufony

Nekonečná (80 km) rovinka

... a z vajíčka pak vylíhnu se já

Změna povrchu >dálnice< v Queenslandu

Velbloudí portrét

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 4254 x

21.2.2003 
Poklady v okolí Alice Springs
Alice Springs
 
22.2.2003 
Z Alice Springs k Ufonům
Standley Chasm, Wycliffe Well
 
23.2.2003 
Ufoni, ďáblovy kuličky a přejezd do Queenslandu
Wycliffe Well, Devils Marbles, Mount Isa
 
24.2.2003 
Přejíždíme na východní pobřeží
Mount Isa, Townsville
 
25.2.2003 
Zajímavosti Townsvillu
Townsville
 
26.2.2003 
Déšť deštných pralesů
Cardwell, Babinda, Port Douglas
 
27.2.2003 
Krokodýlí farma
Port Douglas, Hartleys Creek, Redlynch-Cairns
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003