Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Zajímavosti Townsvillu
Townsville
25.2.2003  - Ranní pošmourno dlouho nevydrželo, mraky se roztrhaly a vykouklo sluníčko. Denní plán byl navštívit akvárium simulující korálový útes, kino IMAX a místní zoo se všemi zástupci australské zvěře. Možná taky "ochutnat" moře, i když jen přes bezpečnostní síť, protože je zrovna sezóna žahavých medůz a dále pak popojet z města kousek dál.
Plán jsme splnili jen částečně. Byli jsme v akváriu a v IMAXu, prošli jsme se po pláži a Katka se namočila v moři a pak jsme zase skončili ve stejném kempu.
Akvárium nás poněkud zklamalo. Na to, jak to vychvalovali v Lonely Planet průvodci i v dalších tiskovinách místní provenience, bylo akvárium poměrně malé a zvířátek/rybek tam nebylo tolik. Celkem jsme se shodli, že akvárium v Singapuru bylo asi lepší a větší, i když tam bylo mraky lidí. Na druhou stranu tam zase nesimulovali korálový útes.
Sami průvodci v akváriu nám tvrdili, že vidíme jen desetinu toho, co na skutečném korálovém útesu. Koukli jsme se na povídání s potápěčkou ze žraločího tunelu a později odpoledne také krmení dravých ryb. Jedna průvodkyně nás taky seznámila s nebezpečnými zvířaty, které lze v moři potkat - kamenná ryba, mořský had, žahavé medůzy a mušle. Bylo to velmi poučné a myslím, že při případném potápění budeme hodně opatrní.
V kině IMAX jsme viděli dokument o Kokosovém ostrově u Kostariky, jehož zvláštností je vysoký výskyt žraloků kladivounů a mnoha korálových ryb. Škoda, že zatím neudělali podobný film o korálovém útesu v Austrálii. Srovnání akvária a "skutečnosti" by pak bylo jednodušší, jenže to by možná přišli o zákazníky...
Prošli jsme se taky v centru města, ale bylo opět poměrně prázdné, ať brzy odpoledne, nebo později. V internetové kavárně Internet Den jsme mohli připojit náš počítač a vyřídit všechnu poštu a poslat další stránky.
Další malé ale významné plus Townsville bylo, že jsme si mohli dát něco k jídlu i kolem půl čtvrté odpoledne, což v jiných místech nešlo. Petr se konečně dočkal "fish and chips" a pak jsme se konečně vydali k moři. Na moc pěkné promenádě bylo hodně lidí, kteří se tam procházeli. Není to úplně přesné, protože se procházeli zdravotně, tedy skoro běželi. Když jsme mezi nimi šli normální rychlostí, připadali jsme si trochu nepatřičně.
Moře bylo zkalené po noční bouři, ale krásně teplé. Vlny byly potměšilé, a tak Katka odešla docela pěkně mokrá, přestože se chtěla namočit jen po kolena. čas rychle ubíhal, takže nebylo možné dojet za světla do dalšího místa. Vrátili jsme se proto do stejného kempu, postavili stan, dali koupačku v bazénu a začalo pršet. Byla to ale jen přeháňka a samotná noc byla peklem. Komáři žrali jako by měli právě ukončenou hladovku, bylo příšerné dusno, a tak jsme se převalovali asi do tří do rána. Usnout nešlo.


Korálové akvárium

Jeden z mořských predátorů

Pláž v Townsville

Townsville

Townsville

Molo v Townsville

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3915 x

23.2.2003 
Ufoni, ďáblovy kuličky a přejezd do Queenslandu
Wycliffe Well, Devils Marbles, Mount Isa
 
24.2.2003 
Přejíždíme na východní pobřeží
Mount Isa, Townsville
 
25.2.2003 
Zajímavosti Townsvillu
Townsville
 
26.2.2003 
Déšť deštných pralesů
Cardwell, Babinda, Port Douglas
 
27.2.2003 
Krokodýlí farma
Port Douglas, Hartleys Creek, Redlynch-Cairns
 
28.2.2003 
Lanovkou nad deštným pralesem a Tjapukai
Redlynch, Kuranda
 
1.3.2003 
Velká korálová bariéra (Velký bradlový útes)
Cairns
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003