Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Bay of Plenty a Coromandel
Matamata, Katikati, Thames, Coromandel
24.4.2003  - Po ránu jsme objevili na pláži neuvěřitelné množství mušliček. V některých "zavinutcích" ještě byli nájemníci. Protože byl odliv, měli racci na lov nájemníků z mušlí dost času i prostoru. O prázdné mušličky se pak většinou postarali turisti anebo vlny.
Když jsme se dostatečně nabažili pláže, vydali jsme se do městečka Matamata, kde se na jedné z farem natáčely scény z Hobitínu z Pána prstenů. Když jsme přijeli do Matematy, zjistili jsme, že farma je přístupná pouze s průvodcem a že to není zrovna levné a navíc, že maketu hobitína už rozebírají a místo navracejí do původního stavu. Vyfotili jsme se tedy alespoň s cedulí "Vítejte v Hobitíně" a městečko jsme opustili.
Vraceli jsme se na pobřeží k Bay of Plenty a zastavili jsme se v Katikati, které v průvodcích vychvalovali jako skvěle vyzdobené městečko. Hm. Můžeme všem doporučit, aby tuhle zastávku vynechali. Za moc to nestálo.
Neplánovaná zastávka byla ve Waihi, kde jsme objevili zlatý důl a vyhlídku na něj. V dole vytěží zlato a stříbro v hodnotě ai 1 milion novozélandských dolarů za týden. Škoda, že bylo vše za mnoha ploty :-))).
Další relativně komerční zastávka bylo městečko Paeroa. Tam totiž vymysleli nejoblíbenější novozélandský nápoj L&P, kterým je minerálka s citronovou příchutí. Před 20 lety ale přestěhovali továrnu na výrobu té limonády do Aucklandu, a tak v Paeroe už zbyla jen jedna maxiláhev. Petrovi limonáda L&P moc chutná a snažil se odvézt z Paeroy i tu poslední láhev.
Naši cestu po poloostrově Coromandel, vyhlášeném prázdninovém letovisku, jsme začali v ospalém městečku Thames a pokračovali jsme po západním pobřeží až do místa Coromandel Town, kde jsme zakempovali.


Vítejte v Hobitíně

Petr a Berry v Katikati

Malovaný dům v Katikati

Zlatý důl ve Waihi

Petr a náklaďáček na zlato

Petr a jeho oblíbená limonáda

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2705 x

22.4.2003 
Maoři
Rotorua, Wai-o-tapu, Rainbow Mountain
 
23.4.2003 
Nejznámější ovoce
Rotorua, Te Puke, Mt. Manganui
 
24.4.2003 
Bay of Plenty a Coromandel
Matamata, Katikati, Thames, Coromandel
 
25.4.2003 
Coromandel
Waieroa Waterworks, Cathedral Cove, Hot Water Beach
 
26.4.2003 
Plážové bazénky
Hot Water Beach, Auckland
 
27.4.2003 
Nejlepší potápění
Warkworth, Goat Island, Whangarei
 
28.4.2003 
Nejznámější záchodky na světě
Whangarei Falls, Kawakawa, Waitangi, Kerikeri
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003