Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Poslední den na Zélandě
Matakohe, Auckland
30.4.2003  - Dopoledne jsme strávili v kempu balením věcí tak, abychom je mohli transportovat bez použití auta. Nakonec jsme skončili s tím, že každý máme 2 batohy a 2 igelitky... Večer budeme muset v hostelu ještě přebalit, ale jsme dost rádi, že pro nás přijede k hostelu dodávka a vyloží nás až na letišti.
Před odjezdem do Aucklandu jsme se ještě zastavili v Matakohe v Kauri muzeu. Dozvědeli jsme se spoustu věcí ohledně těžby kauri v počátcích, o dopravě, viděli jsme obrovské pily, kterými řezali z několikametrových "polínek" prkna. "Polínko" většinou dopravovali z lesa na voze taženém minimálně šesti býky nebo devíti koňmi. Většinou měřilo tak 2-3 m na délku, ale průměr kmene byl určující. Také jsme viděli, jak vykopávají zasypané nebo v bažině pohřbené velikány, aby jejich dřevo, které je velmi dobře zakonzervované, zpeněžili. Krásné muzeum, rozhodně doporučujeme jeho návštěvu.
Přejeli jsme do Aucklandu, natankovali benzín, uklidili auto, nastěhovali jsme se do hostelu a včas jsme auto vrátili do půjčovny. Ještě posledních pár nákupů, "poslední" večeře z toho, co zbylo a honem na internet. Málem jsme ale ohluchli, protože se jim v budově zbláznil alarm. Vyřídili jsme vše a v noci (po čtvrté ráno) odjíždíme na letiště a odlétáme ze Zélandu na sever, ale stavíme se na skok v Austrálii a na pár dní v Thajsku.


Pračka z damaroně

Historická pila v Matakohe

Jak se získává pryskyřice z kauri

Poslední večeře v Aucklandu

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3755 x

28.4.2003 
Nejznámější záchodky na světě
Whangarei Falls, Kawakawa, Waitangi, Kerikeri
 
29.4.2003 
Damaroně-kauri
Kerikeri, Hokianga, Waipoua Forest
 
30.4.2003 
Poslední den na Zélandě
Matakohe, Auckland
 
1.5.2003 
Letadlem přes rovník
Auckland, Sydney, Bangkok
 
2.5.2003 
Vedro a smog v Bangkoku
Bangkok
 
3.5.2003 
Výlet 3 v jednom
Damnoen Saduak, Kanchanaburi, Nakhom Pathom, Bangkok
 
4.5.2003 
Wat Arun a Wat Po
Bangkok
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003