Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Nejznámější záchodky na světě
Whangarei Falls, Kawakawa, Waitangi, Kerikeri
28.4.2003  - První zastávka dnešního dne bylo u vodopádů pár kilometrů od Whangarei. Vodopády jsou 26 m vysoké a kolem nich byla moc pěkná procházka. Během té doby se počasí krásně vyčasilo a svítilo na nás sluníčko. Na oběd jsme se zastavili v přístavu Tutukaka a poobědvali jsme na sluníčku s výhledem na jachty a moře.
Přes kopce jsme přejeli do poměrně malého ospalého městečka Kawakawa. Normálně bychom je přejeli, ale v průvodcích jsme se dočetli, že jsou tam nejznámější záchodky na světě. Původcem těch záchodků je rakouský architekt Hundertwasser. Přistěhoval se na NZ v 70.tých letech minulého století a záchodky jsou jeho poslední dílo. Jsou stejně bláznivé, jako jeho ostatní stavby. Září barvami, nepravidelnými dlaždičkami a netradičně použitými materiály (třeba staré lahve).
Po té jsme vjeli už do Bay of Islands, zátoky s téměř 150ti ostrovy. Centrum zátoky je Paihaia a Waitangi. Původně jsme (Katka) chtěli na výlet s plaváním s delfíny, ale nakonec jsme se domluvili, že na plavání v moři je v tomto ročním období už pozdě. Ve Waitangi jsme se stavili na místě, kde byla v roce 1840 podepsána smlouva mezi Maory a Angličany. Na místě je nejen největší válečná kanoe na světě, ale také místo-sloup, pod kterým byla smlouva podepsána. Zajímavé místo a pěkný výhled. Kromě výhledu jsme také objevili nejkrásnější a nejzdobenější whaka (místo pro setkávání). Pak už jsme jeli do kempu do Kerikeri.


Vodopád ve Whangarei

Marina v Tutukaka

Hundertwasserovy záchodky

Záchodky v Kawakawa uvnitř

Válečná kánoe ve Waitangi

Whaka ve Waitangi

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2961 x

26.4.2003 
Plážové bazénky
Hot Water Beach, Auckland
 
27.4.2003 
Nejlepší potápění
Warkworth, Goat Island, Whangarei
 
28.4.2003 
Nejznámější záchodky na světě
Whangarei Falls, Kawakawa, Waitangi, Kerikeri
 
29.4.2003 
Damaroně-kauri
Kerikeri, Hokianga, Waipoua Forest
 
30.4.2003 
Poslední den na Zélandě
Matakohe, Auckland
 
1.5.2003 
Letadlem přes rovník
Auckland, Sydney, Bangkok
 
2.5.2003 
Vedro a smog v Bangkoku
Bangkok
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003