Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Nejlepší potápění
Warkworth, Goat Island, Whangarei
27.4.2003  - Dopoledne jsme po nákupu opustili Auckland po dálnici 1. Počasí se zrovna nevyznamenávalo, šedivé mraky neslibovaly žádnou větší pohodu. První zastávku jsme udělali v městečku-osadě Puhoi, kam se před téměř 150 lety přistěhovali první osadníci z čech.
Bylo tam ale dost mrtvo, jen asi 3 km za městečkem je továrna na výrobu sýrů s restaurací. Značku Puhoi jsme na sýrech moc dobře znali a vyhodnotili jsme tyhle sýry jako nejlepší. Zastavili jsme tedy na parkovišti u továrny, kde to vypadalo, že je to velmi populární místo. Parkoviště bylo zaplněné a dobrou polovinu vozů tvořila nádherná historická auta. Jenže na prohlídku továrny jsme se nedostali a do plné kavárny jsme jen nakoukli. V Puhoi jsme už pak nic českého neobjevili (kromě česky vypadajícího hřbitova), protože místní muzeum bylo zavřené. Trochu nás to zklamalo.
Další zastávkou bylo městečko Warkworth, kde jsme chtěli v informacích jen nějakou mapu. Místní informátoři ale byli turisty z čech tak nadšení, že jsme s nimi strávili dobrých dvacet minut v hovoru a "vyfasovali" jsme alespoň 5 prospektů, spoustu rad, kam se máme podívat a podobně. Co se týče turistických informací, tak je velmi příjemné, že jsou téměř v každém městečku a ve většině míst jsou nadšenci, kteří chtějí turistovi poradit.
Už z Austrálie jsme věděli o místě, kde se dá velmi dobře potápět a šnorchlovat přímo z pláže. To místo se jmenuje Goat Island (Kozí ostrov). Počasí ale neukazovalo nijak slunečnou tvář a teplota moře se pohybovala na východoněmeckých hodnotách. Rozhodli jsme se proto využít nabídky výletu lodí s proskleným dnem. Než loď přijela, sledovali jsme moře ze skalek a viděli jsme poměrně hodně ryb. Projížďka lodí trvala skoro hodinu a viděli jsme ryby, potápěče, řasy, které se používají do suši a pár jeskyní. Bylo to zajímavé a rozhodně byla menší zima, než kdybychom se do moře vydali sami a také jsme toho viděli mnohem více.
Kemp jsme si vybrali blízko Whangarei, ale když jsme k němu dojeli, zjistili jsme, že kvůli podmáčeným trávníkům neberou žádné turisty se stany. To bylo první nepříjemné překvapení na dnešní cestě. Vrátili jsme se tedy do města a zakempovali jsme bez problému v příjemném travnatém kempu.


Veterán v Puhoi

Pohled dnem lodi

Žraločí jeskyně na Goat Island

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2807 x

25.4.2003 
Coromandel
Waieroa Waterworks, Cathedral Cove, Hot Water Beach
 
26.4.2003 
Plážové bazénky
Hot Water Beach, Auckland
 
27.4.2003 
Nejlepší potápění
Warkworth, Goat Island, Whangarei
 
28.4.2003 
Nejznámější záchodky na světě
Whangarei Falls, Kawakawa, Waitangi, Kerikeri
 
29.4.2003 
Damaroně-kauri
Kerikeri, Hokianga, Waipoua Forest
 
30.4.2003 
Poslední den na Zélandě
Matakohe, Auckland
 
1.5.2003 
Letadlem přes rovník
Auckland, Sydney, Bangkok
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003