Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Coromandel
Waieroa Waterworks, Cathedral Cove, Hot Water Beach
25.4.2003  - Hned ráno nás uvítalo sluníčko a modrá obloha a my jsme se rozhodli blíže prozkoumat místní zábavu - domácí úzkokolejku a vodní hrátky. Jen jsme trochu podcenili datum, které znamenalo ANZAC DAY - tedy pocta všem NZ vojákům. Den se vyznačuje tím, že by měly být zavřeny všechny obchody a lidé by se měli účastnit vzpomínkových akcí nebo karnevalů. Ovšem ani obchody nezahálejí a leckteré vypisují na odpoledne megaslevy, takže z tradičních dýchánků spíš bude brzy návštěva nákupních center.
Když jsme tedy dojeli k místní superúzkokolejné trati, kterou vybudoval jeden nadšenec, zjistili jsme, že otevřeno bude až odpoledne. Rozhodli jsme se nečekat a vypravili jsme se dál k místu nazvanému Water Works. Je to zahradní zábavní park, který seznamuje hravou formou s tím, co voda dokáže. Vydrželi jsme tam velmi dlouho, jezdili jsme na kole, které pohánělo vodní pumpu a snažili jsme se přestříknout jezírko. Pouštěli jsme si lodičky a zažili jsme vodní bitvu s "vodními děly". Petr se projížděl na "flying fox" - na laně zavěšená sedačka a skoro nechtěl odejít. Tohle místo všem vřele doporučujeme.
Po silnici 309 jsme pokračovali štěrkem dál skrz kopce a údolí až na východní stranu poloostrova Coromandel. Zastavili jsme se u vodopádů na potoce Waiau a u vycházky k obrovským stromům kauri. Objemem dřeva jsou to největší stromy na Zélandě.
Na východním pobřeží Coromandelu se nalézají dvě turistické zajímavosti - Cathedral Cove - velice pěkná pláž s jeskyní a Hot Water Beach, docela obyčejná pláž, kde jsou v písku skryté horké prameny. K Cathedral Cove jsme si udělali hodinovou vycházku. Bylo sice moc hezky, ale foukal studený vítr a k místu mířily davy lidí. Byl trochu problém vyfotografovat průhled "jeskyní" bez lidí.
Protože se připozdívalo a nám se moc daleko nechtělo, zakempovali jsme v malém travnatém kempu hned u Hot Water Beach. Horké prameny jsou přístupné jen 2 hodiny před a po odlivu. Odliv vrcholil asi v devět večer, a tak jsme se po sedmé večer (za tmy) vypravili na pláž. Byli jsme tam jedni z prvních, dokonce jsme "zachránili" ztracené turisty, kteří hledali prameny na opačné straně pláže. Došli jsme ke skalám, kde byla ve světle čelovky vidět pára stoupající z písku. Bylo to tam tak horké, že se tam skoro nedalo stát. Jeden bazének už si tam jedna dvojice vykopala a brzy po ní začaly proudit davy lidí. My jsme si jen ohřáli nohy a s výhledem koupačky v bazénku další den ráno jsme se vrátili do spacáku.


Pozor, zde se pracuje!

Water Works

Vodní cyklista

Vodní cyklista 2

Katka, kauri a Petr

Dvojčata kauri

Coromandel

Cathedral Cove

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2764 x

23.4.2003 
Nejznámější ovoce
Rotorua, Te Puke, Mt. Manganui
 
24.4.2003 
Bay of Plenty a Coromandel
Matamata, Katikati, Thames, Coromandel
 
25.4.2003 
Coromandel
Waieroa Waterworks, Cathedral Cove, Hot Water Beach
 
26.4.2003 
Plážové bazénky
Hot Water Beach, Auckland
 
27.4.2003 
Nejlepší potápění
Warkworth, Goat Island, Whangarei
 
28.4.2003 
Nejznámější záchodky na světě
Whangarei Falls, Kawakawa, Waitangi, Kerikeri
 
29.4.2003 
Damaroně-kauri
Kerikeri, Hokianga, Waipoua Forest
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003