Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Mořský kajak
Motueka, Kaiteriteri, Split Apple Rock
13.4.2003  - Posledních pár cestovacích dní bylo docela fyzicky náročných, a tak jsme dopoledne zvolili značně odpočinkové. I počasí se k tomu docela hodilo, protože se honily mraky, ale nevypadalo, že bude pršet. Před jedenáctou se rozjasnilo, a tak bylo rozhodnuto, že vyzkoušíme, jaké to je na moři na kajaku.
Přejeli jsme z Motueky do městečka Kaiteriteri, vypůjčili si kajak na čtyři hodiny a vyrazili jsme podél pobřeží nejdříve na sever. Oba jsme jeli na mořském kajaku poprvé, předchozí lodně-kajakové zkušenosti měla jen Katka, ale Petr s živlem statečně bojoval.
Asi po 3 kilometrech plavby v blízkosti pobřeží jsme dojeli k nejznámějšímu skalnímu útvaru v moři - říkají mu rozpůlené jablko (Split Apple Rock). K "jablku" se lze dostat za odlivu skoro po souši-kamenech, ale my jsme u něj byli až v době, kdy už začínal příliv, takže do studené vody se nám moc nechtělo. Naštěstí se ale skalka dala vyfotit i z nádherné písečné pláže.
Při další cestě na kajaku jsme mohli hodně zblízka pozorovat racky a krásné kormorány, podívali jsme se k několika ostrůvkům a našli jsme i další skalní útvary - jeskyně a oblouky. Byli bychom si to víc užili, kdyby sluníčko nezalezlo za mraky a nepřišla na nás vlezlá zima. Petr se sice zahříval tancem kankánu, ale moc to prý nepomáhalo. Příliv zvedl hladinu o několik metrů (rozdíl hladin je 4 m), a tak jsme po dojezdu do cíle nemuseli kajak po pláži vytahovat moc daleko. Katce se mořský kajak moc líbil, ale Petr se rozhodl, že tento sport není nic pro něj, protože z něj moc bolí ruce. Škoda...
Projeli jsme se ještě po jižním okraji národního parku po velmi kroucených silničkách až do osady Marahau, ale protože už byla skoro tma, vrátili jsme se do domovské Motueky. Po sportovním výkonu na nás přišel hlad, který spolehlivě zahnala obrovská porce fish and chips. Vědět, kolik toho bude, objednali bychom si jen jednu. Pili jsme pivo - ano, vidíte dobře. Petr si dal pivo dokonce dobrovolně a s radostí :-)) Novozélandské pivo Speight's (vaří ho v Dunedinu) není skoro vůbec hořké a po třetinkách je velmi pitelné.


Tááákhle velikou rybu jsme neviděli

Rozpůlené jablko

Mořský vlk

Značka našeho kajaku

Kankán

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2836 x

11.4.2003 
Zrcadlivé jezero
Jezero Matheson, Hokitika, Greymouth
 
12.4.2003 
Kamenné palačinky
Greymouth, Punakaiki, O'Sullivan's Bridge
 
13.4.2003 
Mořský kajak
Motueka, Kaiteriteri, Split Apple Rock
 
14.4.2003 
Sever jižního ostrova
Motueka, Takaka, Nelson, Picton
 
15.4.2003 
Trajektem na sever
Picton, Wellington
 
16.4.2003 
Muzeum Te Papa
Wellington
 
17.4.2003 
Prázdniny
Palmerston North
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003