Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Adrenalin ve městě
Auckland
26.3.2003  - Dopoledne bylo ve znamení získávání víza na australské ambasádě, které potřebujeme pro zpáteční tranzit přes Sydney. Otevírali v devět ráno, my jsme přišli o čtvrt hodiny později a čekárna už byla plná. A ve vzduchu visela neuvěřitelná nervozita. Ale po hodině jsme odcházeli velice úspěšní s vízy v obou pasech.
Dalším bodem programu bylo najít a vhodného kadeřníka a nechat Katku ostříhat, což se nám brzy povedlo. Rozhodli jsme se, že návštěvu většiny pamětihodností Aucklandu necháme až na dobu, kdy budeme mít auto. Šli jsme tedy jen na místní vyhlídkovou věž (další budova, o které se říká, že je nejvyšší na jižní polokouli). Cestou jsme si všimli "anti-bungee jumpu", kterému říkají Sky Scream - v sedačce na gumě je člověk vystřelen vzhůru k obloze.
I na vyhlídkové věži v Aucklandu lze zvýšit hladinu adrenalinu v těle skokem z výšky 192 m. Tomu říkají SkyJump. Na vyhlídkové plošině měli kousky podlahy prosklené, takže jsme viděli téměř to samé, co vidí ti, co si chtějí skočit. Shodli jsme se, že to není nic pro nás a že na cestu z věže dolů s radostí použijeme výtah. Během naší návštěvy jsme viděli 3 blázny, kteří za tučný obnos bezpečně skákali/padali dolů. Adrenalinové sporty jsou i v Aucklandu docela výnosný byznys.
Ve městě jezdí zdarma okružní autobus, ale okruh vede jen od přístavu k univerzitě a zpět po hlavní ulici. Vybrali jsme si nevhodnou dobu, dopravní špičku, takže jsme více stáli, než jeli. Pak jsme se už dostali do přístavu, koukli jsme na krásné jachty, trochu jsme se poučili o Americkém poháru (závod jachet) a byl konec dne. Nějak nám to rychle utíká.
Cestou domů jsme potkali několik bláznivých příkladů moderního umění v kraví podobě.


Pod věží Sky Tower

Auckland

V aucklandsém přístavu

Satelitní kráva

Kráva Elvis

Aucklandská kráva

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2478 x

25.3.2003 
Australská bilance
Austrálie
 
25.3.2003 
Letíme na Zéland
Melbourne, Auckland
 
26.3.2003 
Adrenalin ve městě
Auckland
 
27.3.2003 
Letíme na jih
Auckland, Christchurch
 
28.3.2003 
K teplé vodě a za tuleni
Hanmer Springs, Kaikoura
 
29.3.2003 
Velryby - vorvani
Kaikoura
 
30.3.2003 
Nejangličtější místo na Zélandu
Christchurch, Lyttelton, Fairlie
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003