Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Stále na jih - utíkáme před deštěm
Dorrigo, Forster, Myall Lakes
13.3.2003  - Dnes ráno nebylo příliš moudřejší předchozího večera. Počasí se nezměnilo, stále jsme byli v mraku a stále drobně mžilo. Sbalili jsme saky paky do auta a vydali jsme se do pralesa.
U hlavního vstupu do parku jsme si prohlédli skvěle udělanou expozici o pralese a vydali jsme se do lesa na procházku vybaveni fleecovkou, nepromokavými bundami a deštníkem. V parku je výborně udělaná lávka, která vede v úrovni špiček stromů, takže je možné pozorovat spoustu druhů ptáků (v našem případě jsme viděli asi 5 zmoklých jedinců, ale slyšeli jsme jich mnohem víc). Nejlíp se pozoruje před a při východu sluníčka, ale v našem deštivém případě by to asi bylo jedno. Procházka po upravené cestě nikoliv v úrovni vrcholků stromů, ale u jejich paty byla taky poučná. Samotný hustý les totiž taky obsahuje řadu překvapení - třeba úžasně spletené liány a pak žahavý strom s listy jako lípa. Žahavý storm se podle popisu ale chová se jako gigantická kopřiva (žahají listy, řapíky listů i větvičky). Jak moc žahá jsme raději nezkoušeli. Nechtěli jsme se úplně promočit, takže jsme to asi po 20 minutách chůze otočili zpět a z parku v horách jsme odjeli do nížiny a opět směrem na jih.
Dalších 60 km hustě pršelo, pak jsme ale z deště vyjeli jen do zatažena, takže už to začalo vypadat veseleji. Potřebovali jsme vzít benzín, ale nepříjemně nás překvapila cena, která je v New South Walesu o 15 centů na litr benzínu vyšší, než v Queenslandu. Zatím nevíme proč, zda mají vyšší daň nebo co. Rozpětí ceny bezolovnatého benzínu (ULP nebo unleaded regular - odpovídá našemu naturalu 95) jsme prozatím viděli mezi 88 a 141 cent za litr.
Brzy odpoledne jsme dojeli do městečka Forster na severním okraji národního parku Myall Lakes a ubytovali jsme se v kempu, který připomíná pirátskou vesnici. Výrazně se oteplilo a dokonce vykouklo sluníčko. V kempu nás toho moc nedrželo, ale vyptali jsme se místních, kam se máme jet podívat. Poslali nás na vyhlídku, na pláže a na delfíny. Katka hned začala spřádat plány, že by jako další den ráda vyjela na potápění s delfíny, ale všechny lodě byly už plné, takže smůla. Vlastním autem jsme tedy vyjeli na vyhlídku a vyšlápli jsme skoro 400 schodů na kopec a na samotnou rozhlednu, ale pohled na moře, úzkou kosu pevniny a jezera shora stál za to. Po návratu k moři se Petr vykoupal na surfařské pláži a zahlédli jsme pár delfínů, ale byli v dálce. Z kempu jsme se pak vydali ještě do přístavu, kde mají být delfíni k vidění před západem slunce, kdy vyrážejí na lov do brakických (slanosladkých) vod jezder. Dva delfíny jsme viděli, byli ale moc daleko a z fotek vypadají jako jiná zvířata, pro člověka rozhodně méně bezpečná. Sluníčko nás za trpělivost při čekání na delfíny odměnilo nádherně barevným západem.


Na procházce Dorrigem

Pirátský kemp ve Forsteru

One Mile Beach ve Forsteru

Každý sloup má svého pelikána

Delfíni u mariny ve Forsteru

Západ slunce Forster

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 1 )
Článek zobrazen: 2445 x

11.3.2003 
Sluneční pobřeží a zvířata
Surfers Paradise, NP Lamington
 
12.3.2003 
Prší, prší, jen se leje
Byron Bay, Dorrigo
 
13.3.2003 
Stále na jih - utíkáme před deštěm
Dorrigo, Forster, Myall Lakes
 
14.3.2003 
Přes Myall Lakes do Sydney
Myall Lakes, Sydney
 
15.3.2003 
Perly Sydney - přístav
Sydney, Darling Harbour, Opera
 
16.3.2003 
Přístav v Sydney ještě jednou
Darling Harbour, Chinese Gardens, The Rocks, Botanic Gardens
 
17.3.2003 
Modré doly (hory)
Blue Mountains, Glenbrook, Katoomba, Blackheath
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003