Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Jedeme na jih
Mission Beach, Airlie Beach
3.3.2003  - Ráno se počasí krásně proměnilo. Bylo jasno, slunečno, příjemně teplo a hned od východu slunce začali ptáci naplno svůj koncert. Petra ovšem žádná tato skutečnost ze spacáku nevyhnala, takže se Katka vydala na pláž s foťákem sama. O hodinku později už jsme tam byli oba a konečně jsme se poprvé vykoupali v moři z pevniny (v protimedůzí síti). Skoro se nám chtělo u moře zůstat, ale protože jsme chtěli přejet o 500 km na jih a ještě se podívat do pralesa, jestli neobjevíme kasuára, nemohli jsme na pláži lenošit moc dlouho.
Popojeli jsme o pár kilometrů do vnitrozemí do deštného pralesa a na vhodném místě jsme zaparkovali. U parkoviště se to jen hemžilo cedulemi pozor kasuár, tak jsme doufali, že to bude pravda. Prošli jsme celý pěkný okruh, ale viděli jsme jenom kasuáří potravu a pak exkrement. Ten mezičlánek nám chyběl. Nicméně z informačních tabulí jsme se dozvěděli, že kasuáři, stejně jako jiná australská zvířata, jsou nejaktivnější kolem západu slunce, tak možná proto se jim po desáté dopoledne nechtělo ukazovat zobák a přilbu turistům.
Po procházce jsme stočili volant auta na jih a už jsme jen jeli a jeli. Ještě jedna zastávka stála za řeč, a to v místním ovo-zel stánku severně od Cardwellu. Šli jsme tam původně jen pro banány, ale když jsme viděli krásný ananas a nádhernou papáju, neodolali jsme. A hned jsme to sežrali. Tak skvělou papáju jsme nejedli ani v Thajsku, ani v Singapuru, o čechách nemluvě.
S podvečerem jsme dojeli do výchozího místa pro výlet na ostrovy Whitsundays do Airlie Beach. Vydali jsme se ještě na obhlídku městečka a zjišťovali jsme, zda se pro nás nenajde nějaký výlet lodi k ostrovům a šnorchlování. Výletů se nabízelo poměrně hodně, ale protože tu je docela chladno, mraky a fouká silný vítr, všichni říkali, počkejte do rána, zatím nemůžeme garantovat, že pojedeme.
Airlie Beach je vyloženě turistická destinace, spousta barů, obchůdků, restaurací a hospod, všude je otevřeno na australské poměry dlouho do noci a všude je taky plno lidí (výjimka). Ale kupodivu jsme se tam cítili docela fajn.
Když jsme se vrátili do kempu, vyzkoušeli jsme místní 32 m dlouhý bazén se dvěma skluzavkami. Voda byla tentokrát trochu teplejší než vzduch. Ochladilo se na nějakých 25C a nám to přišlo jako zima...


Východ slunce na Mission Beach

Po stopách kasuárů

Tropický ovocný oběd

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2587 x

1.3.2003 
Velká korálová bariéra (Velký bradlový útes)
Cairns
 
2.3.2003 
Fíkovníky a vodopády
Atherton Tableland, Mission Beach
 
3.3.2003 
Jedeme na jih
Mission Beach, Airlie Beach
 
4.3.2003 
Zvířata, bazény a minigolf
Whitsunday Islands, Airlie Beach
 
5.3.2003 
Ptakopysku ukaž se
Airlie Beach, Eungella
 
6.3.2003 
Dlouhá cesta na jih
Eungella, Rockhampton, Hervey Bay
 
7.3.2003 
K duhovým pískům
Hervey Bay, Tin Can Bay, Rainbow Beach
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003