Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
Hlavou dolů
Rozloučení s Bangkokem
Bangkok
5.5.2003  - Přestože jsme původně chtěli jet k moři, zůstali jsme nakonec v Bangkoku a dopoledne věnovali přebalení našich batohů a přípravě na noční cestu z Asie do Evropy. Bylo sice pondělí, ale protože 5.5. je to thajský státní svátek (Korunovační den), ani se nám moc do ulic města nechtělo. Museli jsme se ale vystěhovat z pokoje, a tak jsme se pak vydali do města.
Na dnešní odpoledne jsme si naplánovali prohlídku nejkrásnějšího týkového paláce Vimanmek v zahradách ve čtvrti Dusit. Nechtěli jsme už cestovat tuktukem, a proto jsme za dopravní prostředek zvolili loď a vlastní nohy. Loď nás přiblížila k místu, kde jsme v úžasu stáli před krásným chrámem první den naší letošní návštěvy Bangkoku.
Nedaleko bylo také tržiště. Podle mapy a průvodců mělo být květinové, ale realita byla spíše živočišná. V klecích kvokali kohouti nebo lítali papoušci a malí ptáčci, v lavórech byly k vidění žáby, ryby, úhoři, hadi a želvy. Stánky přetékaly zeleninou, ovocem a kořením. Byli jsme jediní cizinci na třžišti, ale nikomu to nevadilo. Katka prohlásila, že jestli bude na tržišti ještě několik "řeznictví", je na nejlepší cestě stát se vegetariánem.
Z krytého a stinného tržiště jsme vyšli do rozpálené frekventované třídy a začali jsme obcházet královský komplex Dusit. Vchod do muzea-paláce Vimanmek byl samozřejmě na druhé straně (přes uhlopříčku...). Bylo neskutečné vedro. Nejhorší zážitek na nás ale čekal po zjištění, že jsme cestu pěšky ve vedru podnikli nadarmo. O tomto státním svátku byl palác pro veřejnost uzavřen. Byli jsme strašně zpocení, Petr měl totálně propocené kalhoty (i skrz kapsy) a padali jsme vedrem. Rezignovali jsme, přešli jsme nejbližší most k přístavišti lodí a vrátili jsme se do čtvrti Banglampu. Tam jsme se krátce zastavili na internetu a s Bankokem jsme se rozloučili skvělou večeří. Kde jinde, než v naší oblíbené restauraci Au Thong.
Objednaný mikrobus pro nás přijel včas a dopravil nás na letiště. Nepříjemnou povinností před odletem je zaplatit odletovou taxu 500 bahtů na osobu. V odbavovací hale (po pasové kontrole) byl přístup na internet, ale protože to bylo na poště, nebylo to zadarmo.


Trh v Bangkoku

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3954 x

3.5.2003 
Výlet 3 v jednom
Damnoen Saduak, Kanchanaburi, Nakhom Pathom, Bangkok
 
4.5.2003 
Wat Arun a Wat Po
Bangkok
 
5.5.2003 
Rozloučení s Bangkokem
Bangkok
 
6.5.2003 
Zpátky do Evropy a na skok v Londýně
Bangkok, Londýn, Praha
 

k-gallery.cz
hostuje na serveru

K+P AWAY
Čtení pro iPad
Novostavby Online

fotogalerie  |   mapa  |   hlavní stránka  |   obsah  |   odkazy  |   diskuse ©K+P Šebkovi 2003